Kuřecí na kari po indicku

Kuřecí na kari po indicku
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Jednoduché indické kari připravené chutně jen s minimem ingrediencí. Potěší i milovníky pikantnějších pokrmů!

Ingredience:

  • 500 g kuřecího masa
  • 2-3 PL oleje
  • 1 šálek cibule
  • 1-2 chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 šálku rajčatového pyré
  • 1/4 šálku jogurtu
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 2 PL nasekaných koriandrových listů
  • 1/4 čajové lžičky kurkumy
  • 1 čajová lžička uzené papriky
  • 1 čajová lžička kari
  • 1 bobkový list
  • 4 hřebíčky
  • 2 tyčinky skořice
  • 3 zelené kardamony
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Nejprve v hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte celé koření, tedy bobkový list, skořici, hřebíček a zelený kardamom.
  2. Chvilku povařte, aby se koření rozvonělo.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a chilli papričky, restujte dozlatova.
  4. Přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek, povařte asi minutu.
  5. Poté přidejte rajčatové pyré, kurkumu a sůl. Dobře promíchejte a chvilku povařte.
  6. Přilijte jogurt a přidejte uzenou papriku a pepř.
  7. Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a koriandrové listy.
  8. Promíchejte a přiklopte pokličkou.
  9. Povařte přibližně 10 minut.
  10. Přidejte kokosové mléko a kari.
  11. Za stálého míchání duste ještě přibližně 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  12. Ochutnejte, případně dochuťte solí.

Kuřecí na kari po indicku servírujete zejména s jasmínovou rýží nebo indickou chlebovou plackou naan.

Pokrm z kuřecího masa připravovaného na kari
zdroj: indianhealthyrecipes.com

Máte slabost pro indické pokrmy? Vyzkoušejte také naše kari s cizrnou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.