Jednoduché indické kari připravené chutně jen s minimem ingrediencí. Potěší i milovníky pikantnějších pokrmů!
Ingredience:
- 500 g kuřecího masa
- 2-3 PL oleje
- 1 šálek cibule
- 1-2 chilli papričky
- 2 stroužky česneku
- 1 PL čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1/2 šálku rajčatového pyré
- 1/4 šálku jogurtu
- 1 šálek kokosového mléka
- 2 PL nasekaných koriandrových listů
- 1/4 čajové lžičky kurkumy
- 1 čajová lžička uzené papriky
- 1 čajová lžička kari
- 1 bobkový list
- 4 hřebíčky
- 2 tyčinky skořice
- 3 zelené kardamony
- sůl, pepř
Postup:
- Nejprve v hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte celé koření, tedy bobkový list, skořici, hřebíček a zelený kardamom.
- Chvilku povařte, aby se koření rozvonělo.
- Přidejte nakrájenou cibuli a chilli papričky, restujte dozlatova.
- Přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek, povařte asi minutu.
- Poté přidejte rajčatové pyré, kurkumu a sůl. Dobře promíchejte a chvilku povařte.
- Přilijte jogurt a přidejte uzenou papriku a pepř.
- Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a koriandrové listy.
- Promíchejte a přiklopte pokličkou.
- Povařte přibližně 10 minut.
- Přidejte kokosové mléko a kari.
- Za stálého míchání duste ještě přibližně 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochutnejte, případně dochuťte solí.
Kuřecí na kari po indicku servírujete zejména s jasmínovou rýží nebo indickou chlebovou plackou naan.
Máte slabost pro indické pokrmy? Vyzkoušejte také naše kari s cizrnou.