Neuvěřitelně snadné jídlo, které zvládne připravit i úplný začátečník a ještě si skvěle pochutná. Kdo by odolal kombinaci kuřecího masa, krémové omáčky, pepře a žampionů?
Co budete potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g kuřecích prsou bez kůže a bez kosti, nakrájených na tenké proužky
- 1 šálek cibule, nakrájené na tenké plátky
- 230 g žampionů, nakrájených na plátky
- 1 a 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička česnekové soli
- 1/2 lžičky italského koření
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte kuřecí maso, cibuli a žampiony.
- Posypte 1 lžičkou pepře, česnekovou solí a italským kořením.
- Vařte a opékejte 5 až 7 minut, nebo dokud kuře lehce nezhnědne.
- Vmíchejte smetanu a zbývající 1/2 lžičky pepře a přiveďte k varu.
- Snižte plamen na minimum a vařte 3 minuty nebo dokud není kuře propečené a omáčka mírně nezhoustne.
- Nechte si chutnat!
Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví, ve kterým vám představíme jejich hlavní výhody i případné nedostatky!