Kuřecí paella

Kuřecí paella
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 3

Rychlá, jednoduchá a zajímavá večeře pro celou rodinu.

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 1 červená paprika
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 0,5 kg kuřecích prsních řízků
  • 0,4 kg rýže
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 250 g mraženého hrášku
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva

Postup

  • Ve velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje.
  • Vložte nadrobno nakrájenou cibuli a červenou papriku a orestujte na mírném plameni 5-8 minut
  • Přidejte nasekaný česnek a za stálého míchání opékejte ještě zhruba jednu minutu.
  • Zeleninu vyjměte z pánve a dejte bokem.
  • Do pánve nalijte lžíci oleje a přidejte na kousky pokrájená kuřecí prsa.
  • Osolte, opepřete a opékejte dokud se maso nezatáhne.
  • Vyndejte ho z pánve a dejte stranou k zelenině.
  • Na pánev nalijte lžíci oleje a zasypte rýží.
  • Pár minut opékejte na oleji a poté ji zalijte kuřecím vývarem.
  • Přidejte opečenou zeleninu, kuřecí maso a pokrájená rajčata z plechovky.
  • Přiveďte k varu a vařte 20 – 25 minut.
  • Přidejte rozmrzlý hrášek a 5 minut prohřívejte.
  • Dochuťte solí a pepřem, případně citronovou šťávou.
Hluboký talíř plný paelly - směsi rýže, zeleniny a kuřecího masa, obložené citronovými měsíčky
Zdroj: averiecooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.