Rychlá, jednoduchá a zajímavá večeře pro celou rodinu.
Ingredience
- 1 větší cibule
- 1 červená paprika
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 0,5 kg kuřecích prsních řízků
- 0,4 kg rýže
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 plechovka krájených rajčat
- 250 g mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup
- Ve velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje.
- Vložte nadrobno nakrájenou cibuli a červenou papriku a orestujte na mírném plameni 5-8 minut
- Přidejte nasekaný česnek a za stálého míchání opékejte ještě zhruba jednu minutu.
- Zeleninu vyjměte z pánve a dejte bokem.
- Do pánve nalijte lžíci oleje a přidejte na kousky pokrájená kuřecí prsa.
- Osolte, opepřete a opékejte dokud se maso nezatáhne.
- Vyndejte ho z pánve a dejte stranou k zelenině.
- Na pánev nalijte lžíci oleje a zasypte rýží.
- Pár minut opékejte na oleji a poté ji zalijte kuřecím vývarem.
- Přidejte opečenou zeleninu, kuřecí maso a pokrájená rajčata z plechovky.
- Přiveďte k varu a vařte 20 – 25 minut.
- Přidejte rozmrzlý hrášek a 5 minut prohřívejte.
- Dochuťte solí a pepřem, případně citronovou šťávou.