Kuřecí paella s mořskými plody a chorizem

Kuřecí paella s mořskými plody a chorizem
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Pikantní chorizo, kuře a tři druhy mořských plodů – krevety, mušle a srdcovky se snoubí s rýží a šafránem v tento recept na prvotřídní španělskou paellu. A ze Španělská se můžete přesunout rovnou k sousedům, uvařte si toto tradiční italské rizoto.

Co budeme potřebovat

  • 150 g choriza
  • 1 malá cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g konzervovaných rajčat nakrájených na kostičky
  • 1 šálek rýže
  • špetka šafránu
  • 720 ml vody
  • sůl
  • černý pepř
  • 30 ml panenského olivového oleje
  • 500 g krevet
  • 30 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 250g mušlí
  • 250 g srdcovek
  • 300 g nakrájeného vařeného kuřete
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 jarní cibulka

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • V pánvi vařte chorizo na mírnou teplotu, dokud nezhnědne asi 4 minuty.
  • Přidejte cibuli a česnek a vařte za stálého míchání, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout, 8 minut.
  • Vmíchejte rajčata, rýži, šafrán a vodu.
  • Dochuťte solí a pepřem a zvyšte teplotu a přiveďte k varu.
  • Přikryjte a vařte na mírnou teplotu bez míchání, dokud není rýže al dente a tekutina se nevstřebá, asi 15 minut.
  • Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje, dokud se nezačne třpytit.
  • Krevety osolte a opepřete, přidejte je na pánev a vařte na vysoké teplotě, jednou otočte, dokud nebudou růžové a propečené, asi 3 minuty.
  • Pomocí děrované lžíce přendejte krevety k rýži.
  • Vymažte pánev trochou oleje. Zalijte vínem a citronovou šťávou. Přidejte mušle a srdcovky, přikryjte a vařte, dokud se mušle neotevřou, asi 3 minuty.
  • Přidejte mušle a srdcovky a tekutinu, kterou pustí na rýži.
  • Uvařené kuře vmícháme do rýže. Přikryjte a pečte v troubě asi 5 minut, dokud se paella neprohřeje.
  • Ozdobte petrželkou a jarní cibulkou, pokapejte lžící olivového oleje a podávejte.
Krásně šafránově zbarvená paella s kuřecím masem, klobásou a mořskými plody.
Zdroj: iamafoodblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.