Pečené kuřecí paličky marinované v dokonalé omáčce z medu, sójové omáčky a česneku jsou všechno, jen ne nudné! Skvělý pokrm pro náročné pracovní dny, kdy nemáte čas trávit hodiny v kuchyni.
Co budete potřebovat
- 1/4 šálku medu
- 6 lžic sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- sůl a pepř
- 10 kuřecích paliček
- 1 lžička pražených sezamových semínek na ozdobu
- 2 jarní cibulky, nakrájené na kostičky
- rýže, k podávání
Postup
- V malé misce smíchejte med, sójovou omáčku, sezamový olej, česnek, zázvor a špetku soli a pepře.
- Paličky osolte, opepřete, ochuťte a vložte do sáčku na zip.
- Nalijte k nim tekutou směs, sáček uzavřete, odstraňte co nejvíce vzduchu a marinujte v lednici alespoň dvě hodiny (nejlépe přes noc).
- Marinádu nevyhazujte.
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Paličky položte na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem.
- Pečte přibližně 35 minut (každých 10 minut zalévejte marinádou) nebo dokud teploměr vložený do nejtlustší části neukáže 74ºC.
- Paličky posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou a podávejte s rýží.