Kuřecí paličky na medu

Kuřecí paličky na medu

Pečené kuřecí paličky marinované v dokonalé omáčce z medu, sójové omáčky a česneku jsou všechno, jen ne nudné! Skvělý pokrm pro náročné pracovní dny, kdy nemáte čas trávit hodiny v kuchyni.

Co budete potřebovat

  • 1/4 šálku medu
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • sůl a pepř
  • 10 kuřecích paliček
  • 1 lžička pražených sezamových semínek na ozdobu
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na kostičky
  • rýže, k podávání

Postup

  • V malé misce smíchejte med, sójovou omáčku, sezamový olej, česnek, zázvor a špetku soli a pepře.
  • Paličky osolte, opepřete, ochuťte a vložte do sáčku na zip.
  • Nalijte k nim tekutou směs, sáček uzavřete, odstraňte co nejvíce vzduchu a marinujte v lednici alespoň dvě hodiny (nejlépe přes noc).
  • Marinádu nevyhazujte.
  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Paličky položte na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem.
  • Pečte přibližně 35 minut (každých 10 minut zalévejte marinádou) nebo dokud teploměr vložený do nejtlustší části neukáže 74ºC.
  • Paličky posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou a podávejte s rýží.
Paličky marinované v dokonalé omáčce z medu, sójové omáčky a česneku, ozdobené sezamem a jarní cibulkou.
www.bellyfull.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.