Kuřecí paličky s marinádou z balzamika

Kuřecí paličky s marinádou z balzamika
Příprava: 10 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Luxusní marinované kuřecí paličky s balzamikem jsou snadným jídlem, které je ideální pro každý den v týdnu. Dopřejte si ho kdykoli i vy!

Ingredience

  • cca 1200 g kuřecích paliček
  • 2/3 šálku balzamikového octa
  • 3 lžíce avokádového oleje (nebo jiného neutrálního oleje, jako je olivový olej)
  • 5 stroužků česneku, lisovaného
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup

  1. Smíchejte balzamikový ocet, olej, česnek, sůl, pepř a oregano do sáčku na zip nebo do mísy a dobře promíchejte.
  2. Do marinády vložte tepelně neupravené kuřecí paličky.
  3. Uzavřete sáček na zip a opatrně s ním protřepejte, dokud marináda nepokryje paličky rovnoměrně.
  4. Pokud používáte misku, můžete kuře vmíchat do marinády pomocí kleští.
  5. Marinované kuřecí paličky vložte do lednice, aby se uležely.
  6. Každých pár hodin promíchejte kuře v marinádě.
  7. Pokud je to možné, nechte paličky v marinádě 24 hodin.
  8. Předehřejte troubu na 220°C.
  9. Plech vyložte pečicím papírem a dejte rošt do horní části trouby.
  10. Vyjměte každou marinovanou kuřecí paličku ze sáčku a položte je v jedné vrstvě na rošt a ujistěte se, že se paličky navzájem nedotýkají.
  11. Vložte kuře do trouby na 40-45 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74°C.
  12. Podávejte horké a skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny v lednici.
Pečené namarinované kuřecí paličky v balzamiku servírované na talíři.
www.simplyjillicious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.