Výborná omáčka ze žampionů, šalotky a balzamika promíchaná s lahodnými kuřecími paličkami je skvělý pokrm, který zvládnete hravě připravit i během pracovního týdne.
Co budete potřebovat
- ½ lžíce olivového oleje
- 8 kuřecích paliček s kůží
- 500 g žampionů, nakrájených na plátky
- čerstvá petrželka k podávání
Na omáčku:
- 1 lžička olivového oleje
- malá šalotka, nakrájená
- 1 šálek balzamikového octa
Postup
- Rozehřejte nepřilnavou pánev na vysokém plameni.
- Po zahřátí přidejte olivový olej a restujte paličky asi minutu a půl z každé strany.
- Snižte teplotu na střední, přikryjte pokličkou a vařte asi 35 minut, nebo dokud kuře přestane být uvnitř růžové.
- Vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Slijte tuk z pánve a nechte jen tolik, aby se na něm orestovaly žampiony.
- Zatímco se maso vaří, připravte si omáčku.
- Zahřejte olivový olej v malém hrnci na středním plameni.
- Šalotku restujte asi jednu minutu.
- Přidejte balzamikový ocet a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte asi 8 minut nebo dokud se ocet nezredukuje na polovinu.
- Sundejte z plotny a dejte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte žampiony a opékejte asi 3 minuty.
- Musí zůstat trochu pevné.
- Přidejte balzamikovou omáčku a seškrábněte dno hrnce.
- Přidejte paličky a opékejte další 3 minuty, aby se maso prohřálo.
- Servírujte!
Vyzkoušejte i našich 5 skvělých receptů se zelenými fazolkami, které si zamilují i ti, kteří je nemají zrovna dvakrát v lásce!