Kuřecí paličky se žampiony a balzamikovou omáčkou

Kuřecí paličky se žampiony a balzamikovou omáčkou

Výborná omáčka ze žampionů, šalotky a balzamika promíchaná s lahodnými kuřecími paličkami je skvělý pokrm, který zvládnete hravě připravit i během pracovního týdne.

Co budete potřebovat

  • ½ lžíce olivového oleje
  • 8 kuřecích paliček s kůží
  • 500 g žampionů, nakrájených na plátky
  • čerstvá petrželka k podávání

Na omáčku:

  • 1 lžička olivového oleje
  • malá šalotka, nakrájená
  • 1 šálek balzamikového octa

Postup

  • Rozehřejte nepřilnavou pánev na vysokém plameni.
  • Po zahřátí přidejte olivový olej a restujte paličky asi minutu a půl z každé strany.
  • Snižte teplotu na střední, přikryjte pokličkou a vařte asi 35 minut, nebo dokud kuře přestane být uvnitř růžové.
  • Vyndejte z pánve a dejte stranou.
  • Slijte tuk z pánve a nechte jen tolik, aby se na něm orestovaly žampiony.
  • Zatímco se maso vaří, připravte si omáčku.
  • Zahřejte olivový olej v malém hrnci na středním plameni.
  • Šalotku restujte asi jednu minutu.
  • Přidejte balzamikový ocet a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte asi 8 minut nebo dokud se ocet nezredukuje na polovinu.
  • Sundejte z plotny a dejte stranou.
  • Do stejného hrnce přidejte žampiony a opékejte asi 3 minuty.
  • Musí zůstat trochu pevné.
  • Přidejte balzamikovou omáčku a seškrábněte dno hrnce.
  • Přidejte paličky a opékejte další 3 minuty, aby se maso prohřálo.
  • Servírujte!
Omáčka ze žampionů, šalotky a balzamika promíchaná s lahodnými kuřecími paličkami, ozdobená čerstvými bylinkami a servírovaná na talíři.
www.notenoughcinnamon.com

Vyzkoušejte i našich 5 skvělých receptů se zelenými fazolkami, které si zamilují i ti, kteří je nemají zrovna dvakrát v lásce!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.