Kuřecí paprikáš

Kuřecí paprikáš

Vydatné maďarské jídlo, které si zamilujete! Kuřecí kousky se vaří v lahodné omáčce z rajčat a maďarské papriky a vše se podává se špeclemi. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • ¾ šálku cibule nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce maďarské papriky
  • 700 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 410 g konzervovaných nakrájených rajčat
  • 1 a ¼ šálku kuřecího vývaru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 230 g zakysané smetany
  • sůl a pepř na dochucení
  • špecle k podávání

Postup

  • V hlubokém hrnci na středním plameni rozehřejte olej a přidejte cibuli.
  • Restujte, dokud nezměkne a nezesklovatí, poté přidejte papriku.
  • Maso osolte a opepřete a dejte ho do hrnce.
  • Opatrně přidejte rajčata a 1 šálek kuřecího vývaru.
  • Přikryjte a na mírném ohni duste 1 hodinu.
  • Uvařené maso vyjměte z hrnce a dejte stranou.
  • Zahřejte zbývající ¼ šálku kuřecího vývaru, dokud nebude teplý.
  • Můžete ho ohřát i v mikrovlnné troubě.
  • Smíchejte vývar a mouku a míchejte, dokud nevznikne hustá kaše.
  • Do hrnce přidejte zakysanou smetanu, sůl a jíšku a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Pokračujte ve šlehání na mírném ohni, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty.
  • Omáčku podávejte s kuřecím masem a špeclemi.
Kuřecí kousky v omáčce z rajčat a maďarské papriky podávané se špeclemi v misce.
www.berlyskitchen.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.