Tento recept na paprikáš je o něco méně kalorický než tradiční verze, ale také je mnohem rychlejší. Servírujte s pečenými bramborami, rýží či domácím chlebem.
Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa bez kůže a kostí, nakrájená na nudličky
- 1 červená paprika
- sůl a pepř na dochucení
- 1 cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce uzené nebo sladké papriky
- 3 lžíce hladké bmouky
- 375 ml kuřecího vývaru
- 400 ml konzervovaných nakrájených rajčat
- 400 ml konzervované cizrny, scezené
- 125 ml zakysané smetany nebo creme fraiche
- nasekaná plocholistá petrželka
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a dochuťte solí a pepřem.
- Na velké pánvi opékejte kuřecí nudličky na olivovém oleji, dokud nejsou hezky orestované, ale ne zcela uvařené, přibližně 5–7 minut.
- Přendejte na talíř.
- Přidejte nakrájenou papriku a za stálého míchání opékejte na středně vysokém ohni, dokud mírně nezuhelnatí, ale stále bude křupavá.
- Vyndejte na talíř a dejte stranou.
- Snižte teplotu na minimum a přidejte nakrájenou cibuli.
- Restujte 5-7 minut do změknutí, přidejte česnek a pokračujte v restování další 1 minutu.
- Přidejte papriku a mouku, míchejte, dokud nezískáte červenou pastu.
- Všlehejte kuřecí vývar, dokud se v něm pasta zcela nespojí.
- Možná budete muset nejprve přidat ½ šálku vývaru a rozšlehat, poté zbytek vývaru, aby nevznikly hrudky.
- Přidejte nakrájená rajčata.
- Vraťte kuře do pánve a přidejte cizrnu.
- Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen, přikryjte pokličkou a vařte 20 minut.
- Po 20 minutách odkryjte kuřecí paprikáš, vmíchejte zakysanou smetanu, přidejte červenou papriku a ihned stáhněte oheň, aby se zakysaná smetana neoddělila.
- Ochutnejte a případně dosolte.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou.