Tento recept obsahuje všechny skvělé ingredience na báječnou paštiku pro dospělé: kuřecí játra, cibuli, česnek, máslo, čerstvý tymián, smetanu a brandy. Je skvělá na opečené ciabattě a můžete ji jíst ráno, v poledne i večer.
Co budete potřebovat
- 500 g kuřecích jater (omytých a osušených)
- 90 g másla pokojové teploty
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
- 80 ml brandy
- 60 ml smetany na vaření
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni polovinu másla.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte na mírném ohni, dokud nezměknou a nezesklovatí.
- Přidejte játra a tymián a poté míchejte na mírném ohni, dokud nezmění barvu.
- Přilijte brandy a na mírném ohni vařte 2 minuty.
- Odstraňte ze sporáku.
- Vložte játra a tekutinu do kuchyňského robotu a zpracujte do hladka.
- Přidejte druhou polovinu másla (pokojové teploty) a smetanu, dochuťte solí a pepřem a promixujte.
- Lžící paštiku nalijte do skleněné nádoby nebo porcelánové misky a uhlaďte povrch.
- Přikryjte a dejte do lednice ztuhnout.
- Podávejte s opečeným chlebem.