Tyto zdravé karbanátky obsahují čerstvé maso z kuřecích prsou, luxusní medovo-hořčičnou omáčku a avokádo. To vše spolu vytváří dokonalou směs, kterou si pak dle libosti osmažíte na pánvi či upečete v troubě. Mňam!
Co budete potřebovat
- 3 velká kuřecí prsa (cca 800 g)
- 6 lžic hladké mouky
- 3 velká vejce
- 1//2 cibule
- 2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
- 1 velké avokádo, nakrájené na kostičky
Na medovo-hořčičnou omáčku:
- 1 a ½ lžíce kokosové smetany nebo zakysané smetany
- 2 a ½ lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
- 3 stroužky česneku, lisované
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžičky černého pepře
Postup
- Oloupejte cibuli a česnek.
- Připravte si bylinky.
- Smíchejte všechny ingredience na omáčku v misce.
- Kuřecí prsa buď nasekejte v kuchyňském robotu nebo je nakrájejte na jemné kostičky.
- Přidejte maso spolu s cibulí do mísy kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebude nasekané nahrubo.
- Ujistěte se, že kousky nejsou příliš velké nebo příliš malé.
- K rozmixovanému masu přidejte zbytek ingrediencí včetně omáčky a promíchejte lžící.
- Avokádo nakrájejte najemno a přidejte ho až na konec (těsně před smažením či pečením), aby si zachovalo svůj tvar.
- Zahřívejte nepřilnavou pánev na středně nízkém plameni po dobu asi 3 minut.
- Přidejte tuk na smažení a nechte 1 minutu prohřát.
- Na rozehřátou pánev dejte 2 lžíce kuřecí směsi.
- Zatlačte lžící dolů, abyste ji uspořádali a vyrovnali.
- Smažte 3 minuty z každé strany nebo dokud není povrch zlatavě hnědý a křupavý.
- Opakujte se zbývající směsí na smažení a podle potřeby přidejte další tuk.
- Alternativně můžete karbanátky i upéct v troubě.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si plech s lehce vymaštěným pečicím papírem.
- Vytvarujte si na pečícím papíře placičky a rozprostřete je v jedné vrstvě, aniž by se vzájemně dotýkaly.
- Poté pečte 20–25 minut, přičemž placičky během pečení v polovině otočte.
- Dobrou chuť!