Tyto domácí placičky z kuřecího masa, čedaru a parmazánu jsou neuvěřitelně snadné na přípravu a zároveň strašně dobré. Zvenku krásně křupou a uvnitř jsou naopak šťavnaté. Připravte si k nim perfektní česnekovou majonézu a skvěle si pochutnáte!
Co budete potřebovat
- 700 g kuřecích prsou nakrájených na jemné kostičky
- 2 velká vejce
- 1/3 šálku jemné mandlové mouky
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 1/2 šálku strouhaného parmazán
- 1 lžíce jemně nasekané petrželky
- 2 lžíce na tenké plátky nakrájené jarní cibulky
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- špetka soli
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 1-2 lžíce oleje
Na česnekovou majonézu:
- 1/3 šálku majonézy
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sušeného nebo čerstvého kopru
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Smíchejte všechny ingredience na majonézu v malé misce.
- Dejte do lednice ztuhnout asi na 30 – 60 minut.
- Do velké mísy přidejte kuřecí maso, vejce, mandlovou mouku, sýry, petrželku, jarní cibulku, česnekový prášek, sůl a pepř.
- Pořádně promíchejte.
- Přidejte 1 lžíci oleje do velké nepřilnavé pánve.
- Pohybujte olejem po pánvi tak, aby pokryl dno pánve.
- Nechte olej rozehřát.
- Naberte kuřecí směs porcovačem na zmrzlinu a trochu přitlačte.
- Přidejte směs na rozehřátou pánev.
- Mírně zploštěte, abyste vytvořili tvar placičky.
- Opakujte s další kuřecí směsí.
- Souběžně smažte asi 4 karbanátky.
- Karbanátek otáčejte až ve chvíli, kdy spodní polovina zbělá a povrch bude stále růžový, což bude trvat cca 5 až 6 minut.
- Obraťte karbanátky a smažte ještě několik minut, dokud nebudou zlatavé a propečené.
- V případě potřeby ozdobte jarní cibulkou a podávejte s česnekovou majonézou.
Možná se vám budou naše recenze ocelových pánví. Kdo vyhrál v našem srovnání?