U této znamenité polévky si přijdou na své milovníci kuřecího masa a exotických chutí.
Ingredience
- 250 g kuřecích prsou
- 100 g čerstvých shiitake hub
- 0.5 l kuřecího vývaru
- 150 g bambusových výhonků
- chilli pasta
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 100 g mungo klíčků
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžíce cukru
- 5 lžic sojové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Kuřecí prsa vložíme do vývaru, přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
- Mezitím si připravíme zeleninu. Bambusové výhonky necháme okapat. Cibuli, mrkev houby nakrájíme na drobno.
- Maso vyjmeme hrnce a nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do hrnce.
- Do vývaru přidáme rajčatovou pastu, cukr a ocet.
- Do pánve nalijeme olej a osmahneme si na něm cibuli s chilli.
- Jakmile má cibule zlatou barvu tak ji přidáme do hrnce s polévkou.
- Přidáme mrkve, houby, babmusové výhonky a vaříme 15 minut.
- Dochutíme sójovou omáčkou, přidáme ve vodě rozmíchaný kukuřičný škrob a mícháme dokud nám polévka nezačne houstnout.
- Polévku podáváme ozdobenou jarní cibulkou.