Kuřecí polévka s kukuřicí po čínsku

Kuřecí polévka s kukuřicí po čínsku

Zahřejte se vydatnou mísou vývaru s kuřetem a kukuřicí inspirovaného Asií. Polévku připravíte za pouhých 20 minut a je tak skvělým jídlem na víkend, kdy nemáte tolik času. Zázvorem a jarním cibulkou přidáte pikantnost a extra chuť.

Ingredience

  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na jemné plátky
  • 2 cm zázvor, oloupaný a jemně nasekaný
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky
  • 325 g plechovky sladké kukuřice, scezené
  • 1 kostka kuřecího vývaru, připravená na 1,2 litru
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 2 pečené filety z kuřecích prsou, zbavené kůže, nasekané
  • 15 g čerstvého koriandru, jemně nasekaného
  • sezamový olej, k podávání (volitelně)

Postup

  1. Na mírném ohni zahřejte olej ve velké pánvi a přidejte česnek, zázvor a většinu jarní cibulky.
  2. Vařte 2-3 minuty, dokud nezměknou.
  3. Mezitím dejte tři čtvrtiny kukuřice do mísy a rozmixujte ji s tyčovým mixérem na hladkou pastu.
  4. Dejte stranou.
  5. Přidejte do hrnce vývar a sójovou omáčku.
  6. Přiveďte k varu a poté vařte.
  7. Vmíchejte pyré z kukuřice, poté přidejte zbývající jádra kukuřice a nasekané kuře.
  8. Vařte po dobu 4-5 minut, aby se vše zahřálo.
  9. Sejměte pánev z ohně a za stálého míchání přilijte vejce, abyste vytvořili malé nitky.
  10. Dochuťte černým pepřem a posypte koriandrem.
  11. Podávejte v miskách posypaných zbylou jarní cibulkou a pokapané sezamovým olejem a extra sójovou omáčkou, pokud chcete.
Polévka s kukuřicí, kuřecím masem a jarní cibulkou nabíraná lžící.
www.realfood.tesco.com

Pokud vám kuchyně tohoto asijského velikána zachutnala, podívejte se na recepty na Kung Pao, jedno z nejznámějších jídel z Číny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.