Zahřejte se vydatnou mísou vývaru s kuřetem a kukuřicí inspirovaného Asií. Polévku připravíte za pouhých 20 minut a je tak skvělým jídlem na víkend, kdy nemáte tolik času. Zázvorem a jarním cibulkou přidáte pikantnost a extra chuť.
Ingredience
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na jemné plátky
- 2 cm zázvor, oloupaný a jemně nasekaný
- 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky
- 325 g plechovky sladké kukuřice, scezené
- 1 kostka kuřecího vývaru, připravená na 1,2 litru
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 2 pečené filety z kuřecích prsou, zbavené kůže, nasekané
- 15 g čerstvého koriandru, jemně nasekaného
- sezamový olej, k podávání (volitelně)
Postup
- Na mírném ohni zahřejte olej ve velké pánvi a přidejte česnek, zázvor a většinu jarní cibulky.
- Vařte 2-3 minuty, dokud nezměknou.
- Mezitím dejte tři čtvrtiny kukuřice do mísy a rozmixujte ji s tyčovým mixérem na hladkou pastu.
- Dejte stranou.
- Přidejte do hrnce vývar a sójovou omáčku.
- Přiveďte k varu a poté vařte.
- Vmíchejte pyré z kukuřice, poté přidejte zbývající jádra kukuřice a nasekané kuře.
- Vařte po dobu 4-5 minut, aby se vše zahřálo.
- Sejměte pánev z ohně a za stálého míchání přilijte vejce, abyste vytvořili malé nitky.
- Dochuťte černým pepřem a posypte koriandrem.
- Podávejte v miskách posypaných zbylou jarní cibulkou a pokapané sezamovým olejem a extra sójovou omáčkou, pokud chcete.

Pokud vám kuchyně tohoto asijského velikána zachutnala, podívejte se na recepty na Kung Pao, jedno z nejznámějších jídel z Číny.