Lahodná chuť tohoto pokrmu spočívá ve zjemnění chuti prostřednictvím smetany, která zároveň omáčku učiní ještě krémovější.
Ingredience:
- 1000 g kuřecích prsou
- 1 žlutá cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 PL najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 3/4 šálku oloupaných čerstvých rajčat bez semínek
- 1/3 šálku smetany nebo šlehačky
- 2 PL olivového oleje
- 1 a 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- sůl
- 2 PL nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
- V malé misce smíchejte většinu koření, tedy mletý koriandr, kmín, skořici, hřebíček a kurkumu, a dejte stranou.
- Na pánvi rozehřejte na středně vysoké teplotě olivový olej.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji, dokud lehce nezezlátne, přibližně 4-6 minut.
- Přidejte prolisované stroužky česneku a zázvor a vařte dalších 30 sekund.
- Následně do pánve přidejte též připravenou směs koření a vařte 30 sekund.
- Přilijte kuřecí vývar a oloupaná a nakrájená rajčata.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a zakryté pokličkou vařte přibližně 5 minut.
- Vzniklou směs poté přelijte do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Hladkou směs vraťte zpět do pánve a zahřejte.
- Omáčku ochuťte solí a pepřem, přidejte i na kousky nakrájená kuřecí prsa.
- Přiveďte směs opět k varu, přikryjte pánev pokličkou a za občasného míchání vařte, dokud maso nebude měkké, přibližně 12-15 minut.
- Během poslední minuty vaření vmíchejte smetanu.
Takto připravené kuřecí na kari podávejte s rýží basmati posypané čerstvým koriandrem.
Na kari se dá připravit nejen kuře, ale též slepice. Inspirujte se našimi recepty ze slepičího masa!