Chuť tohoto pokrmu spočívá v tom nejkvalitnějším koření! Skvěle ochucená omáčka, krásně dokreslí celé jídlo. Stačí na ní pouhých 5 minut.
Co budeme potřebovat
Na cajunské koření
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky červené papriky
- Lžička sušeného oregana
- Špetka soli
- Lžička mletého česneku
- Lžička cibulového prášku
- Špetka mletého pepře
- Lžička chilli
Na kuře
- 600 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 75 g másla
- 100 ml kuřecího vývaru
Postup
- Všechny kořenící přísady na cajun smícháme
- Kuře si nakrájíme na 4 stejně velké steaky a vhodíme ho do cajun koření
- Přidáme lžíci oleje a kuře v koření rovnoměrně obalíme
- Zbývající olje rozehřejeme na pánvi na střední teplotu
- Kuře po várkách smažíme na pánvi
- Z každé strany přibližně 5-7 minut, dokud nezezlátne
- Kuřecí steaky z pánve sundáme a dáme je na 5 minut odpočinout stranou
- Mezitím si připravíme omáčku
- Teplotu na pánvi si snížíme a přidáme máslo
- To necháme rozpustit a poté začneme restovat česnek
- Necháme ho rozvonět a následně vlijeme kuřecí vývar
- Za občasného míchání ho necháme zredukovat
- Kuře buď do omáčky přidáme anebo omáčkou kuře následně při servírování poléváme