Kuřecí prsa na másle s cajunským kořením

Kuřecí prsa na másle s cajunským kořením

Chuť tohoto pokrmu spočívá v tom nejkvalitnějším koření! Skvěle ochucená omáčka, krásně dokreslí celé jídlo. Stačí na ní pouhých 5 minut.

Co budeme potřebovat

Na cajunské koření

  1. 2 lžíce třtinového cukru
  2. 2 lžičky červené papriky
  3. Lžička sušeného oregana
  4. Špetka soli
  5. Lžička mletého česneku
  6. Lžička cibulového prášku
  7. Špetka mletého pepře
  8. Lžička chilli

Na kuře

  1. 600 g kuřecích prsou
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. 4 stroužky česneku
  4. 75 g másla
  5. 100 ml kuřecího vývaru

Postup

  1. Všechny kořenící přísady na cajun smícháme
  2. Kuře si nakrájíme na 4 stejně velké steaky a vhodíme ho do cajun koření
  3. Přidáme lžíci oleje a kuře v koření rovnoměrně obalíme
  4. Zbývající olje rozehřejeme na pánvi na střední teplotu
  5. Kuře po várkách smažíme na pánvi
  6. Z každé strany přibližně 5-7 minut, dokud nezezlátne
  7. Kuřecí steaky z pánve sundáme a dáme je na 5 minut odpočinout stranou
  8. Mezitím si připravíme omáčku
  9. Teplotu na pánvi si snížíme a přidáme máslo
  10. To necháme rozpustit a poté začneme restovat česnek
  11. Necháme ho rozvonět a následně vlijeme kuřecí vývar
  12. Za občasného míchání ho necháme zredukovat
  13. Kuře buď do omáčky přidáme anebo omáčkou kuře následně při servírování poléváme
Křehké kuře s jemnou máslovou omáčkou a koriandrem.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.