Kuřecí prsa na žampionech s pivem Guinness

Kuřecí prsa na žampionech s pivem Guinness

Tento pokrm zvládnete připravit za pouhých 30 minut a je to skvělý způsob, jak z obyčejného kuřecího masa udělat naprostou lahůdku!

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsa bez kůže, každé o hmotnosti cca 230 g
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 230 g čerstvých žampionů, nakrájených na plátky
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/4 šálku piva Guinness

Postup

  • Dvě kuřecí prsa rozkrojte podélně napůl a dochuťte solí a pepřem.
  • Do velké pánve přidejte olej a zahřejte na střední teplotu.
  • Kuřecí prsa opékejte, dokud nebudou opečené dozlatova, asi čtyři minuty z každé strany.
  • Vyjměte maso na talíř.
  • Ve velké pánvi poduste žampiony na másle asi 4 až 5 minut, dokud nezměknou a nezhnědnou.
  • Přidejte worcesterskou omáčku a pivo Guinness a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
  • Na orestované kuře nalijte nalijte žampiony s omáčkou a podávejte.
Kuřecí maso se žampiony servírované v pánvi.
www.homeandplate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.