10 nejlepších receptů s kuřecími prsními řízky aneb dietní maso s výbornou chutí

Nevíte, na jaký způsob si dnes uvaříte kuře? Jestli smažené, pečené nebo dušené?

Co je na tomto mase skvělé je to, že je nízkokalorické a je tedy vhodné pro ty, kteří dodržují zdravou životosprávu nebo si zkrátka chtějí pochutnat na libovém mase, které je navíc jednoduché na přípravu.

Existuje nespočet receptů s tímto druhem masa. Zde jsme pro vás vybrali ty nejlepší recepty na kuřecí prsa, ze kterých si jistě každý vybere svůj oblíbený.

Tyto kuřecí dobroty mohou být ještě lahodnější, když k jejich pečení přidáte trochu páry. Jaké výhody mají parní trouby? V našem hodnocení jsme si zmínili i ty nejoblíbenější modely.

Kuřecí maso jako zdraví prospěšná součást jídelníčku

Kuřecí maso je dietní, avšak nutričně hodnotné. Lehce se tráví, jelikož jej tvoří jemná svalová vlákna a ta nejsou prostoupená kolagenem.

Nejdietnějšími a nestravitelnějšími úpravami masa je jeho vaření, dušení a úprava horkým vzduchem. Hlavní, na co si při jeho přípravě dát pozor, je to, abyste maso dostatečně tepelně upravili. Ale zároveň nevysušili.

Kuřecí maso obsahuje bílkoviny s obsahem všech esenciálních aminokyselin. Ty jsou nezbytné pro obnovu tkání a nárůst svalové hmoty. Hodí se tedy skvěle jako pokrm po cvičení nebo náročné fyzické aktivitě.

Dále obsahuje minerální látky a spoustu vitaminů. Oproti ostatním druhům masa, má kuře nižší energetickou hodnotu a malé množství tuku a cholesterolu. Je bohaté na fosfor, hořčík, železo, draslík, selen a vápník. Také obsahuje vitamin B3,B5 a vitamin B6.

Právě kuřecí prsa jsou nejdietnější částí kuřete. Když odstraníte i kůži, bude maso o to více zdravější. Obsah tuku v prsu kuřete je okolo 2%.

Tak už jste si vybrali svůj recept na kuřecí prsní řízky? Nebo si uvařte poctivý kuřecí vývar, který je taktéž velmi zdraví prospěšný.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.