30 minut, pánev a několik jednoduchých ingrediencí! To je vše, co potřebujete na tento chutný a vydatný pokrm z jedné pánve.
Co budete potřebovat
- 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže, naklepaných na stejnoměrnou tloušťku
- sůl a pepř podle chuti
- 1 šálek na tenké plátky nakrájených brambor
- 1 lžíce prolisovaného česneku
- ½ lžičky najemno nasekaného rozmarýnu
- ½ lžičky najemno nasekaného tymiánu
- ¼ lžičky najemno nasekaného oregana
- 1 šálek smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvé bylinky na ozdobu (volitelně)
Postup
- Vymažte velkou pánev olejem.
- Kuřecí maso osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte maso na pánev a opékejte na středním plameni 5–6 minut z každé strany, dokud nezhnědne a nepropeče se.
- Přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstalo teplé.
- Přidejte do pánve brambory, česnek a bylinky a vařte 5–7 minut, dokud se brambory nedají snadno propíchnout vidličkou a nezhnědnou na okrajích. (Nezapomeňte brambory v polovině obrátit, aby se opekly z obou stran.)
- Přidejte smetanu a vařte dalších 4–5 minut, dokud ezhoustne, přičemž nezapomeňte pravidelně míchat.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Přidejte do pánve maso a obalte ho ve smetanové omáčce.
- Podle potřeby pokrm ozdobte celými stroužky česneku a bylinkami a podávejte horké.
Vyzkoušejte i naše výborné recepty na brambory zapékané s kuřecím masem 4x jinak. Pochutnáte si!