Lahodný recept na kuřecí nudličky s chřestem v krémové omáčce s citrónovou chutí se skvěle hodí k bramborové kaši, těstovinám, rýži či nokům a zamilují si ho všichni strávníci, které máte doma!
Co budete potřebovat
- 450 g kuřecích prsou
- 3 lžíce olivového oleje
- 220 g chřestu
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- 80 ml bílého vína
- 1 lžička dijonské hořčice
- 300 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 250 g smetany ke šlehání
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička nasekané čerstvé pažitky
- 1 lžička nasekaného čerstvého estragonu
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a dejte do mísy.
- Dochuťte lžíci olivového oleje, solí a pepřem.
- Z chřestu odkrojte dřevnatou část a nakrájejte ho na velké kousky.
- Umístěte velkou pánev s olivovým olejem na vysoký plamen.
- Přidejte maso a za pravidelné míchání opékejte 4–5 minut, aby zezlátlo.
- Přidejte chřest a na kostičky nakrájený stroužek česneku.
- Opékejte 2 minuty.
- Zalijte bílým vínem a přidejte dijonskou hořčici.
- Oškrábejte dno pánve a vařte další 2 minuty, aby se odpařil alkohol.
- K masu přidejte kuřecí vývar nebo vodu.
- Vařte 5 minut a poté vlijte smetanu ke šlehání.
- Snižte teplotu a vařte další 3-4 minuty.
- Sundejte z plotny a přidejte citronovou šťávu, pažitku, estragon a nastrouhanou citronovou kůru.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti a promíchejte.
- Pokrm rozdělte mezi čtyři talíře a podávejte s oblíbenou přílohou.
Máme pro vás i další luxusní recepty na kuřecí nudličky, které musíte vyzkoušet! Máme pro vás zdravější variantu se zeleninou, nudličky na čínský způsob, kořeněné a spoustu dalších.