Kuřecí prsa s houbami a omáčkou z estragonu

Kuřecí prsa s houbami a omáčkou z estragonu

Krémová estragonová omáčka se dokonale hodí k šťavnatému receptu na kuřecí supreme s lesními houbami.

Co budeme potřebovat

  1. Olivový olej (na smažení)
  2. 6 kuřecích prsou supreme
  3. 3 šalotky (nakrájené na plátky)
  4. 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  5. 500 ml kuřecího vývaru
  6. 200 ml suchého bílého vína
  7. 150 ml tučné smetany
  8. 250 g lesních hub (velké nakrájené na polovinu)
  9. Pár čerstvých snítek estragonu (zbavené listů)
  10. Lžička dijonské hořčice
  11. Šťávu z 1 citronu

Postup

  1. Troubu zahřejeme 180 stupňů
  2. Na pánvi na vysokou teplotu si rozehřejeme olej
  3. Vložíme kuřecí prsa
  4. Kuře pečeme kůží dolů 3–5 minut dozlatova
  5. Pánev dáme stranou a kuře vložíme do pekáče kůží nahoru a pečeme v troubě 20–25 minut, dokud není propečené
  6. Poté ho vyndáme z trouby a necháme kuřecí kousky supreme odpočívat alespoň po dobu 5 minut
  7. Do čisté pánve přidáme máslo a plotnu zapneme na nejnižší teplotu
  8. Přidáme šalotku a česnek a vaříme asi 7 minut
  9. Přidáme kuřecí vývar a bílé víno
  10. Zvýšíme teplotu a vaříme po dobu 15–20 minut, dokud se alkohol nevypaří
  11. Přidáme smetanu a ještě asi 3 minuty necháme probublávat
  12. Mezitím si rozehřejeme na pánvi na vysokou teplotu máslo a trošku oleje
  13. Když máslo začne pěnit, přidáme houby a za občasného promíchání vaříme 5–8 minut do tmavě zlaté barvy
  14. Do omáčky přidáme estragon, hořčici a citronovou šťávou
  15. Poté ochutnáme a okořeníme
  16. Do omáčky přidáme šťávu, která se uvolnila z upečených prsou, a zamícháme
  17.  Omáčkou kuřecí supreme přelijeme a podáváme
Krémová omáčka s kuřecím masem a houbami ochucená citronem.
Zdroj: vikalinka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.