Krémová estragonová omáčka se dokonale hodí k šťavnatému receptu na kuřecí supreme s lesními houbami.
Co budeme potřebovat
- Olivový olej (na smažení)
- 6 kuřecích prsou supreme
- 3 šalotky (nakrájené na plátky)
- 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 ml suchého bílého vína
- 150 ml tučné smetany
- 250 g lesních hub (velké nakrájené na polovinu)
- Pár čerstvých snítek estragonu (zbavené listů)
- Lžička dijonské hořčice
- Šťávu z 1 citronu
Postup
- Troubu zahřejeme 180 stupňů
- Na pánvi na vysokou teplotu si rozehřejeme olej
- Vložíme kuřecí prsa
- Kuře pečeme kůží dolů 3–5 minut dozlatova
- Pánev dáme stranou a kuře vložíme do pekáče kůží nahoru a pečeme v troubě 20–25 minut, dokud není propečené
- Poté ho vyndáme z trouby a necháme kuřecí kousky supreme odpočívat alespoň po dobu 5 minut
- Do čisté pánve přidáme máslo a plotnu zapneme na nejnižší teplotu
- Přidáme šalotku a česnek a vaříme asi 7 minut
- Přidáme kuřecí vývar a bílé víno
- Zvýšíme teplotu a vaříme po dobu 15–20 minut, dokud se alkohol nevypaří
- Přidáme smetanu a ještě asi 3 minuty necháme probublávat
- Mezitím si rozehřejeme na pánvi na vysokou teplotu máslo a trošku oleje
- Když máslo začne pěnit, přidáme houby a za občasného promíchání vaříme 5–8 minut do tmavě zlaté barvy
- Do omáčky přidáme estragon, hořčici a citronovou šťávou
- Poté ochutnáme a okořeníme
- Do omáčky přidáme šťávu, která se uvolnila z upečených prsou, a zamícháme
- Omáčkou kuřecí supreme přelijeme a podáváme