Kuřecí prsa supreme s letní zeleninkou

Kuřecí prsa supreme s letní zeleninkou

Odlehčete svůj jídelníček a připravte si tento chutný recept s kuřecím masem a pečenou zeleninou v troubě! Není nic lepšího než se po vydatném obědě cítit svěže a plný energie!

Co budeme potřebovat

Na salát

  1. 12 baby karotek
  2. 8 mladých tuřínů
  3. 4 baby žluté řepy
  4. 4 baby červené řepy
  5. Menší svazek rozmarýnu
  6. ½ menšího svazku tymiánu
  7. Svazek petrželky
  8. Sůl

Na kuře

  1. 4 kuřecí prsa (vykostěná s kůží)
  2. Sůl
  3. Mletý černý pepř
  4. 3 lžíce sezamového oleje
  5. 4 rozdrcené stroužky česneku
  6. ½ zbývající poloviny svazku tymiánu
  7. 75 g másla
  8. 2 šalotky (nakrájené na tenké plátky)
  9. 90 ml brandy (nebo nahradíme troškou jablečné šťávy)
  10. 200 ml hovězího vývaru

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 220 stupňů
  2. Kuřecí supreme necháme ohřát na pokojovou teplotu
  3. Dobře ho dochutíme solí a pepřem
  4. Veškerou zeleninu důkladně omyjeme a osušíme
  5. V pekáči vytvoříme lůžko z rozmarýnu, tymiánu a petrželky
  6. Navrch poklademe zeleninu
  7. Veškerou zeleninu dochutíme solí
  8. Vršek pekáče pevně uzavřeme alobalem (lesklou stranou nahoru)
  9. Pekáč se zeleninou vložíme do trouby a necháme jí 30-40 minut péct, dokud nebude měkká
  10. V průběhu pečení jí kontrolujeme
  11. Mezitím připravíme kuřecí prsa
  12. Velkou pánev umístíme na sporák, zapneme ho na vysokou teplotu a přidáme sezamový olej
  13. Snížíme teplotu na střední a přidáme česnek a tymián
  14. Poté do pánve vložíme kuřecí prsa kůží dolů
  15. S kuřetem asi 4 minuty nehýbáme, dokud se kůže neuvolní a nezhnědne na okrajích
  16. Kuře otočíme a přidáme 6 lžic másla
  17. Když se máslo rozpustí, opatrně a průběžně jím lžičkou asi 3 minuty přeléváme a podléváme kuře a kůži, dokud nezezlátne
  18. Kuře otočíme zpět kůží dolů a pánev přendáme do trouby asi na 10 minut, dokud nezezlátne a nevyteče z něj šťáva
  19. Kuřecí prsa vyjmeme z trouby a přendáme ho na talíř, aby si na chvíli odpočalo
  20. Přebytečný tuk z pánve přelijeme do malé misky
  21. Umístíme pánev zpět na střední teplotu na sporák
  22. Přidáme šalotku a zbývající 2 lžíce másla
  23. Přesuneme česnek a tymián zpět do pánve
  24. Za častého míchání pokračujeme asi 4 minuty ve vaření, dokud šalotka nezkaramelizuje
  25. Snížíme teplotu a do pánve opatrně nalijeme brandy nebo jablečný džus
  26. Přidáme vývar, promícháme a dochutíme solí a pepřem
  27. Omáčku necháme několik minut vařit a poté ji propasírujeme přes sítko do malého hrnce
  28. Šalotku a česnek přes cedník protlačíme do hrnce
  29. Omáčku vrátíme na plotnu a vaříme asi 5 minut, dokud se nezredukuj
  30. Upečenu zeleninu rozpůlíme a rozložíme na talíře, přidáme kuřecí supreme a přelijeme omáčkou
Šťavnaté kuřecí prsa s grilovanou zeleninou plné šťávy.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.