Kuřecí prsa v krémové omáčce

Kuřecí prsa v krémové omáčce

Křehká kuřecí prsíčka, která se rozplývají v ústech a hedvábná omáčka z medu a dijonské hořčice dohromady vytváří úžasný a jednoduchý pokrm, který si hravě připravíte v kteroukoli denní dobu.

Ingredience

  • 2 velká kuřecí prsa, podélně rozpůlená
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • hladká mouka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1/3 šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 šálek husté smetany ke šlehání

Postup

  1. Připravte si kuře (rozkrojte ho podélně napůl, abyste měli 4 menší řízky).
  2. Posypte ho sušeným česnekem, solí a pepřem a poté obalte v mouce.
  3. Zahřejte olivový olej a jednu lžíci másla na pánvi na středně vysokém plameni.
  4. Jakmile je pánev rozpálená, přidejte kousky kuřete a opékejte je 4–5 minut/strana, nebo dokud nejsou zlaté.
  5. Pokud olej začne hodně prskat, snižte teplotu.
  6. Jakmile je kuře opečené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
  7. Sundejte pánev z ohně a přidejte zbytek másla, kuřecí vývar, dijonskou hořčici a med.
  8. Vraťte pánev na sporák a nastavte teplotu na střední.
  9. Omáčku míchejte, dokud se hořčice nerozpustí (ujistěte se, že se tekutina úplně nezredukuje).
  10. Přidejte smetanu.
  11. Jakmile omáčka opět probublá, přidejte zpět kuře.
  12. Nechte vařit 5 minut, nebo dokud není kuře propečené a omáčka zredukovaná podle vašich představ.
Kuřecí maso v omáčce servírované v pánvi.
www.saltandlavender.com

Vyzkoušejte také našich 10 nejlepších receptů s kuřecími prsními řízky aneb dietní maso s výbornou chutí!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.