Křehká kuřecí prsíčka, která se rozplývají v ústech a hedvábná omáčka z medu a dijonské hořčice dohromady vytváří úžasný a jednoduchý pokrm, který si hravě připravíte v kteroukoli denní dobu.
Ingredience
- 2 velká kuřecí prsa, podélně rozpůlená
- sůl a pepř podle chuti
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- hladká mouka
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce másla
- 1/3 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce medu
- 1 šálek husté smetany ke šlehání
Postup
- Připravte si kuře (rozkrojte ho podélně napůl, abyste měli 4 menší řízky).
- Posypte ho sušeným česnekem, solí a pepřem a poté obalte v mouce.
- Zahřejte olivový olej a jednu lžíci másla na pánvi na středně vysokém plameni.
- Jakmile je pánev rozpálená, přidejte kousky kuřete a opékejte je 4–5 minut/strana, nebo dokud nejsou zlaté.
- Pokud olej začne hodně prskat, snižte teplotu.
- Jakmile je kuře opečené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
- Sundejte pánev z ohně a přidejte zbytek másla, kuřecí vývar, dijonskou hořčici a med.
- Vraťte pánev na sporák a nastavte teplotu na střední.
- Omáčku míchejte, dokud se hořčice nerozpustí (ujistěte se, že se tekutina úplně nezredukuje).
- Přidejte smetanu.
- Jakmile omáčka opět probublá, přidejte zpět kuře.
- Nechte vařit 5 minut, nebo dokud není kuře propečené a omáčka zredukovaná podle vašich představ.
Vyzkoušejte také našich 10 nejlepších receptů s kuřecími prsními řízky aneb dietní maso s výbornou chutí!