Kuřecí prsa v krémové omáčce s medem a hořčicí

Kuřecí prsa v krémové omáčce s medem a hořčicí

Křehké kuřecí maso se smetanovou omáčkou s medem a dijonskou hořčicí se připravuje neuvěřitelně rychle a snadno a skvěle se tak hodí pro náročné pracovní dny či víkendy, kdy nemáte čas na dlouhé vyvařování.

Co budete potřebovat

  • 2 velká kuřecí prsa podélně rozkrojená napůl
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • hladká mouka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla rozdělené
  • 1/3 šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 šálek smetany ke šlehání

Postup

  • Kuřecí prsa rozkrojte podélně napůl, abyste měli 4 menší řízky.
  • Posypte je česnekovým práškem, solí a pepřem a poté obalte v mouce.
  • Zahřejte olivový olej a jednu lžíci másla na pánvi na středně vysokém plameni.
  • Jakmile je pánev rozpálená, přidejte kousky kuřete a opékejte je 4–5 minut z každé strany nebo dokud nezezlátnou.
  • Pokud olej začne hodně prskat, snižte teplotu.
  • Jakmile je maso opečené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
  • Sundejte pánev z ohně a přidejte zbytek másla, kuřecí vývar, dijonskou hořčici a med.
  • Vraťte pánev na sporák a nastavte teplotu na střední.
  • Omáčku míchejte, dokud se hořčice nerozpustí (ujistěte se, že se tekutina úplně nezredukuje).
  • Přidejte smetanu.
  • Jakmile omáčka opět probublá, přidejte zpět maso.
  • Nechte vařit 5 minut, nebo dokud není kuře propečené a omáčka zredukovaná podle vašich představ.
  • Nechte si chutnat!
Kuřecí maso se smetanovou omáčkou s medem a dijonskou hořčicí na pánvi.
www.saltandlavender.com

Máme pro vás i další skvělé recepty s medem v 5 různých variantách. Ochutnejte luxusní kachní prsa, italské kuličky i oblíbené perníčky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.