Křehké kuřecí maso se smetanovou omáčkou s medem a dijonskou hořčicí se připravuje neuvěřitelně rychle a snadno a skvěle se tak hodí pro náročné pracovní dny či víkendy, kdy nemáte čas na dlouhé vyvařování.
Co budete potřebovat
- 2 velká kuřecí prsa podélně rozkrojená napůl
- sůl a pepř podle chuti
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- hladká mouka
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce másla rozdělené
- 1/3 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- 1 šálek smetany ke šlehání
Postup
- Kuřecí prsa rozkrojte podélně napůl, abyste měli 4 menší řízky.
- Posypte je česnekovým práškem, solí a pepřem a poté obalte v mouce.
- Zahřejte olivový olej a jednu lžíci másla na pánvi na středně vysokém plameni.
- Jakmile je pánev rozpálená, přidejte kousky kuřete a opékejte je 4–5 minut z každé strany nebo dokud nezezlátnou.
- Pokud olej začne hodně prskat, snižte teplotu.
- Jakmile je maso opečené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
- Sundejte pánev z ohně a přidejte zbytek másla, kuřecí vývar, dijonskou hořčici a med.
- Vraťte pánev na sporák a nastavte teplotu na střední.
- Omáčku míchejte, dokud se hořčice nerozpustí (ujistěte se, že se tekutina úplně nezredukuje).
- Přidejte smetanu.
- Jakmile omáčka opět probublá, přidejte zpět maso.
- Nechte vařit 5 minut, nebo dokud není kuře propečené a omáčka zredukovaná podle vašich představ.
- Nechte si chutnat!
Máme pro vás i další skvělé recepty s medem v 5 různých variantách. Ochutnejte luxusní kachní prsa, italské kuličky i oblíbené perníčky!