Díky tomuto receptu si podmáslí zamiluje i ten, kdo mu zatím moc nepřišel na chuť. Maso bude chutnat skvěle a získá úžasnou křehkost, přestože po upečení/usmažení nás překvapí svou dokonalou křupavostí a jemností.
Ingredience:
- 1 – 1/2 kg kuřecích prsou
- 1 hrnek + 3 lžíce čerstvého podmáslí
- 2 lžičky soli
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1 lžičku sušeného mletého česneku
- 1 lžičku mleté sladké papriky
- 1 – 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- Olej
Postup:
- V misce nebo uzavíratelném sáčku smícháme 1 hrnek podmáslí, 1 lžičku soli, kajenský pepř, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky mleté sladké papriky a přihodíme nakrájená kuřecí prsa.
- Vložíme do lednice a necháme marinovat minimálně 4 – 6 hodin, i když nejlépe až do druhého dne.
- Následující den si vezmeme mísu, dáme do ní mouku, kypřící prášek a všechno zbývající koření.
- Promícháme a přilijeme podmáslí. Pak pomocí vidličky utvoříme hladké těsto.
- Plech vyložíme pečícím papírem a předehřejeme si troubu na 175°C.
- Kuře vyjmeme z marinády a vhazujeme do připraveného těsta.
- Důkladně obalíme a položíme na plech.
- Pečeme až dokud nemá těsto zlatohnědou barvu.
Tip: Kdo nechce kuře z trouby, může ho jednoduše osmažit ve vyšší vrstvě oleje a poté nechat okapat na misce s kuchyňskými papírovými utěrkami či ubrousky.