Kuřecí prsa v obalu z podmáslí

Kuřecí prsa v obalu z podmáslí

Díky tomuto receptu si podmáslí zamiluje i ten, kdo mu zatím moc nepřišel na chuť. Maso bude chutnat skvěle a získá úžasnou křehkost, přestože po upečení/usmažení nás překvapí svou dokonalou křupavostí a jemností.

Ingredience:

  • 1 – 1/2 kg kuřecích prsou
  • 1 hrnek + 3 lžíce čerstvého podmáslí
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžičku sušeného mletého česneku
  • 1 lžičku mleté sladké papriky
  • 1 – 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • Olej

Postup:

  • V misce nebo uzavíratelném sáčku smícháme 1 hrnek podmáslí, 1 lžičku soli, kajenský pepř, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky mleté sladké papriky a přihodíme nakrájená kuřecí prsa.
  • Vložíme do lednice a necháme marinovat minimálně 4 – 6 hodin, i když nejlépe až do druhého dne.
  • Následující den si vezmeme mísu, dáme do ní mouku, kypřící prášek a všechno zbývající koření.
  • Promícháme a přilijeme podmáslí. Pak pomocí vidličky utvoříme hladké těsto.
  • Plech vyložíme pečícím papírem a předehřejeme si troubu na 175°C.
  • Kuře vyjmeme z marinády a vhazujeme do připraveného těsta.
  • Důkladně obalíme a položíme na plech.
  • Pečeme až dokud nemá těsto zlatohnědou barvu.

Tip: Kdo nechce kuře z trouby, může ho jednoduše osmažit ve vyšší vrstvě oleje a poté nechat okapat na misce s kuchyňskými papírovými utěrkami či ubrousky.

Kousky kuřete smažené v podmáslovém těstíčku.
Zdroj: https://www.onceuponachef.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.