Kuřecí prsa v pivní marinádě

Kuřecí prsa v pivní marinádě
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

Pro přípravu tohoto pokrmu můžete využít například vyhlášené irské tmavé pivo Guiness, které kuřecímu masu dodá tu správnou chuť.

Ingredience:

  • 6 kuřecích prsních řízků
  • 300 ml černého piva
  • 2 stroužky česneku
  • 3 PL sójové omáčky
  • 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 PL čerstvé petrželky
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • sůl
  • větvičky rozmarýnu na ozdobu

Postup:

  1. V misce smíchejte prolisované stroužky česneku, nasekanou čerstvou petrželku a rozmarýn, pepř, sójovou omáčku a sůl.
  2. Promíchejte a následně přilijte do misky též černé pivo.
  3. Do takto připravené marinády vložte omyté a přes potravinovou fólii zlehka naklepané kuřecí řízky.
  4. Překryjte misku fólií a vložte na několik hodin či přes noc do ledničky marinovat. Během doby je vhodné maso alespoň jedenkrát otočit.
  5. Předehřejte si troubu na 180°C.
  6. Kuřecí maso i s pivní marinádou přendejte do pekáče a vložte do trouby.
  7. Pečte doměkka, v závislosti na velikosti a tloušťce prsních řízků.

Takto připravené kuřecí maso na pivu podávejte s bramborovou kaší ozdobené větvičkami rozmarýnu.

Kuřecí prsa marinovaná v pivu s bramborovou kaší
zdroj: everydaydishes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.