Pro přípravu tohoto pokrmu můžete využít například vyhlášené irské tmavé pivo Guiness, které kuřecímu masu dodá tu správnou chuť.
Ingredience:
- 6 kuřecích prsních řízků
- 300 ml černého piva
- 2 stroužky česneku
- 3 PL sójové omáčky
- 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
- 1 PL čerstvé petrželky
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
- sůl
- větvičky rozmarýnu na ozdobu
Postup:
- V misce smíchejte prolisované stroužky česneku, nasekanou čerstvou petrželku a rozmarýn, pepř, sójovou omáčku a sůl.
- Promíchejte a následně přilijte do misky též černé pivo.
- Do takto připravené marinády vložte omyté a přes potravinovou fólii zlehka naklepané kuřecí řízky.
- Překryjte misku fólií a vložte na několik hodin či přes noc do ledničky marinovat. Během doby je vhodné maso alespoň jedenkrát otočit.
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Kuřecí maso i s pivní marinádou přendejte do pekáče a vložte do trouby.
- Pečte doměkka, v závislosti na velikosti a tloušťce prsních řízků.
Takto připravené kuřecí maso na pivu podávejte s bramborovou kaší ozdobené větvičkami rozmarýnu.