Dokonalý recept z jedné pánve, který uchvátí celou rodinu! Kuřecí maso vařené ve smetanové omáčce s parmazánem, česnekem a špenátem navíc zvládnete připravit za pouhých 25 minut!
Co budete potřebovat
- 2 kuřecí prsa
- 3 lžíce másla
- 1/2 lžičky soli a pepře nebo podle chuti
- 1 lžička oregana
- 1 střední cibule, nasekaná
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 malá sklenice sušených rajčat, okapaných od oleje a nakrájených
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 1/3 šálku strouhaného parmazánu
- 1 šálek špenátu (nebo více, pokud chcete)
Postup
- Kuřecí prsa důkladně ochuťte solí, pepřem a 1/2 lžičkou oregana z obou stran.
- Ve velké pánvi rozpusťte na středně vysokém ohni 2 lžíce másla s trochou oleje ze sušených rajčat.
- Přidejte kuřecí prsa a opékejte asi 4 minuty z každé strany, dokud nezhnědnou.
- Jakmile jsou hotová, přendejte je na talíř a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte zbývající lžíci másla.
- Orestujte cibuli, česnek, 1/2 lžičky oregana a sušená rajčata.
- Pomalu přidejte kuřecí vývar, smetanu a parmazán a promíchejte, dokud nebude omáčka hladká.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Do omáčky i přidejte špenát a pokračujte ve vaření, dokud nezvadne.
- Přidejte kuřecí prsa zpět do pánve a prohřívejte 2-3 minuty.
- Pokrm ihned podávejte, ozdobený čerstvou nasekanou petrželkou.
- Nechte si chutnat!