Kuřecí prsíčka na kari

Kuřecí prsíčka na kari
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Pro milovníky kořeněných jídel je tady recept na prsa s indickým kari. Podávejte nejlépe s rýží. Recept je hotový do 40 minut.

Ingredience

  • 400-500g kuřecích prsou
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 jablko nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce másla
  • 2-3 stroužky nadrceného česneku
  • 2 lžíce kari
  • 200g rajčatového protlaku
  • 3/4 hrnku kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  •  sůl a čerstvě mletý pepř
  • nahrubo nasekaný koriandr

Postup

  • V pánvi zahřejte 1 lžíci másla. Přidejte cibuli, česnek a jablko.
  • Přidejte kari a promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, kuřecí vývar, bobkový list, sůl a pepř. Přiveďte k varu a vařte 15 minut za častého míchání.
  • Vyjměte bobkový list a směs rozmixujte tyčovým mixérem do jemné struktury. V případě potřeby přidejte další kuřecí vývar, abyste dosáhli ideální konzistence.
  • Vedle si osolte a opepřete kuřecí prsa.
  • Na čisté pánvi zahřejte 2 lžíce másla a přidejte připravené kuře. Smažte na mírném ohni dokud lehce nezezlátne. Poté otočte a smažte ještě asi 5 minut.
  • Poté nalijte hotovou omáčku na kuře a duste ještě cca 5 minut. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a podávejte.
Kuřecí masíčko na kari s koriandrem.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.