Kuřecí prsíčka na másle

Kuřecí prsíčka na másle
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Kuře je snad nejpoužívanější maso vůbec, protože se hodí v podstatě na všechno. Důležité je, aby nebyl pokrm vysušený a měl lahodnou chuť. Tento recept je vynikající, a přitom jeho příprava zabere jen minimum času. Česnek a zelená cibulka jsou dokonalou poslední tečkou.

Ingredience:

  • 700 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 2 + 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

Na houbovou omáčku

  • 1 polévková lžíce čerstvého nesoleného másla
  • 350 g čerstvých žampionů
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 3 nakrájené jarní cibulky
  • 2 nasekané stroužky česnekus
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200°C, protože nám poskytne skrýš pro kuře, aby během přípravy nevystydlo.
  • Kuřecí prsa překrojíme vodorovně na polovinu, aby se utvořil takový tenčí řízek.
  • Osušíme pomocí papírových kuchyňských utěrek a poté osolíme i opepříme.
  • V misce smícháme oregano, papriku, koriandr a kuřecí kousky v této směsi z obou stran obalíme.
  • Do velké pánve dáme zahřát první dvě lžíce olivového oleje a jakmile je připravený, vložíme do něj řízky a opečeme z obou stran. Z každé zhruba 3 – 4 minuty.
  • Jakmile opečeme všechny kousky kuřete, dáme je do malého pekáčku nebo na žáruvzdorný talíř a vložíme do předehřáté trouby.
  • Potom přilijeme zbývající dvě lžíce olivového oleje do pánve, přidáme máslo a rozpustíme.
  • Přihodíme houby a restujeme po dobu 5 minut.
  • Zalijeme vývarem, posypeme zelenou cibulkou, česnekem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  • Kuře vyjmeme z trouby, vložíme zpět do pánve, necháme 1 minutu prohřát a můžeme ihned servírovat.

Tip: Kdo chce, může ještě omáčku zjemnit pomocí zakysané smetany nebo husté smetany ke šlehání.

Jednoduchá kuřecí prsa na žampionech s česnekem a zelenou cibulkou.
Zdroj: https://www.themediterraneandish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.