Jednoduché quesadilly s kuřecím masem se krásně hodí pro spoustu příležitostí. Děti mohou sýrové klínky vzít do ruky a jíst, zatímco se baví na narozeninové party svého kamaráda ze školky. A dospělí si je mohou vzít do jedné ruky, zatímco v druhé ruce drží sklenku vína a povídají si s dalšími rodiči. Do ruky se skvěle hodí i tyto sladké mexické tyčky neboli churros.
Co budeme potřebovat
- 250 g nastrouhaného čedaru
- 250 g nastrouhaného bílého sýra
- 2 lžíce másla
- 250 g nakrájených hub
- ½ lžičky mletého česneku
- 250 g nahrubo nasekaného špenátu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 8 tortill
- 300 g nakrájeného vařeného kuřete
- 60 g nakrájených vypeckovaných černých oliv
- Zakysaná smetana a salsa (k podávání)
Postup
- Smíchejte sýry v misce.
- Zahřejte 2 lžičky másla na pánvi s pokličkou na střední teplotu.
- Když se máslo rozpustí, přidejte houby a restujte asi 8 minut. Houby při vaření změknou a pravděpodobně uvolní trochu tekutiny.
- Pokračujte ve vaření, dokud se všechna tekutina neuvolní a neodpaří a houby nezačnou trochu hnědnout.
- Přidejte nasekaný česnek a míchejte 30 sekund.
- Přidejte špenát, dochuťte solí a pepřem a restujte dvě minuty, dokud špenát nezvadne. Zeleninu přendejte na talíř a dejte stranou.
- Pánev umyjte a vraťte ji na střední teplotu a přidejte půl lžičky másla.
- Vložte tortillu do pánve a opékejte ji 30 sekund, poté tortillu otočte.
- Polovinu quesadilly posypte 2 lžícemi sýrové směsi, restované zeleninové směsi a kuřete.
- Navrch dejte další 2 lžíce strouhaného sýra.
- Holou polovinu tortilly překlopte přes náplň, pánev zakryjte a opékejte asi 2 minuty, dokud dno se sýr nezačne rozpouštět, poté quesadillu otočte a pokračujte ve vaření, 2 – 3 minuty.
- Vyndejte quesadillu na prkénko a nechte ji minutu odležet, než ji nakrájíte na 2 nebo 3 klínky.
- Podávejte se salsou a zakysanou smetanou.
Na to, aby vaše quesadilly byly dokonalé křupavé, je potřeba kvalitní pánve. Vyberte si jednu z naší recenze na prvotřídní ocelové pánve.