Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy

Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Kuřecí řízky… Česká specialita a voňavý nedělní oběd. Tentoktát ve zdravější, ale přesto velice chutné variantě.

Ingredience:

  • 2 prsní řízky 
  • ¼ lžičky soli
  • pepř
  • 2 lžíce mouky
  • 1 velké vejce
  • ¾ hrnku strouhanky
  • olivový olej
  • 1 citron
  • ½ lžíce čerstvé petržele (nasekané)

Postup:

  • Řízky si naporcujte, vyklepejte, osolte.
  • Obalte v mouce, vejci smíchaném s petrželkou a pepřem a nakonec ve strouhance. 
  • Pečte na 200°C zhruba 15 minut. 
  • V polovině pečení řízky obraťte, aby se propekly rovnoměrně. 
  • Podávejte pokapané olejem a s plátky citronu.
řízek z horkovzdušné fritézy
littlesunnykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.