Kuřecí rizoto na kari se žampiony

Kuřecí rizoto na kari se žampiony

Tento recept je na trochu odlišné rizoto a to právě díky kari koření, které jídlu dodá ten správný indický šmrnc.

Ingredience

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 nasekaná cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200g nakrájených čerstvých žampionů
  • 1/3 hrnku bílého vína
  • 0,5 hrnku kokosového mléka
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce másla
  • Strouhaný parmezán
  • Sůl, pepř
  • Oregano
  • 4 varné sáčky rýže

Postup

  • Nejprve si očistěte kuřecí prsa a poté je nakrájejte na kostičky/nudličky.
  • Ve větší pánvi zahřejte 2 lžíce másla, na kterém zpěňte cibulku.
  • Poté přidejte nakrájené maso, chvilku restujte ze všech stran a poté přihoďte nakrájené žampiony a prolisovaný česnek.
  • Zasypte kari kořením a sladkou paprikou a restujte asi 2 minuty, aby paprika nezhořkla.
  • Ihned přidejte víno, oregano, sůl, pepř, promíchejte a vařte dalších 5 minut.
  • Přilijte kuřecí vývar, kokosové mléko a a přiveďte k bodu varu. Poté přidejte nastrouhaný parmezán, vše promíchejte a nechte ještě 3 minuty dusit.
  • Mezitím si uvařte rýži. Poté, co je uvařená, ji nasypte do většího hrnce a smíchejte s kari směsí.
  • Podávejte posypané parmezánem.
Rizoto se žampiony na kari.
Zdroj: happyfoodstube.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.