Kuřecí rizoto s houbami

Kuřecí rizoto s houbami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Houbové rizoto můžete obohatit kuřecím nebo třeba i vepřovým masem. Záleží jen na vás a vašich chutích.

Ingredience

  • 50g másla
  • 80g uzené slaniny
  • 1 cibule, nasekaná
  • 250g čerstvých či sušených hub
  • 300g rýže arborio
  • 150ml suchého bílého vína
  • 1l kuřecího vývaru
  • 140g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
  • 50g strouhaného parmezánu, plus navíc k podávání
  • nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  • Na velké pánvi zahřejte máslo. Orestujte cibulku a do zlatova a poté přihoďte nakrájenou slaninu.
  • Přidejte houby a maso a restujte po dobu alespoň 5 minut, aby houby pustily chuť.
  • Vmíchejte rýži a restujte ji alespoň 2 minuty, dokud nezmění barvu.
  • Nalijte víno a přiveďte k varu. Poté přilijte kuřecí vývar po jedné naběračce, vždy ji přiveďte k varu a pokračujte s dalšími.
  • Trvat by to mělo cca 20 minut, dokud rýže nenasákne veškerou tekutinu.
  • Textura by měla být krémová, proto v případě potřeby přidejte více vývaru.
  • Nakonec vmíchejte parmezán s petrželkou a nechte 5 minut odpočívat. Dochuťte solí či pepřem a podávejte.
Risotto s houbami a petrželkou, posypané čerstvým parmezánem.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.