Typickou ingrediencí, která se do pokrmů s kari přidává, je kokosové mléko. Tento recept není výjimkou! Pokud chcete mít hustší omáčku, přidejte trochu kukuřičného škrobu.
Ingredience:
- 1000 g kuřecích prsou nebo stehen
- 1 šálek kokosového mléka
- 1 velká červená paprika
- 3 PL kokosového oleje
- 1/2 střední žluté cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 PL čerstvého zázvoru
- 2 čajové lžičky kari
- 2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1 PL čerstvé limetkové šťávy
- 1-2 PL hnědého cukru
- 1/4 šálku čerstvého koriandru nebo bazalky
- sůl, pepř
Postup:
- Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek a zázvor nadrobno.
- Červenou papriku nakrájejte na tenké proužky.
- Na velké hluboké pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce kokosového oleje.
- Přidejte cibuli a restujte ji 3-5 minut, dokud nezačne zlátnout.
- Přidejte česnek a zázvor a promíchejte.
- Snižte teplotu na minimum a přidejte kari a koriandr, povařte přibližně 2 minuty.
- Zvyšte teplotu a přidejte zbývající lžíci kokosového oleje a červenou papriku.
- Míchejte 1-2 minuty a poté přidejte kousky kuřecího masa.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Za častého míchání vařte asi 10-15 minut, dokud maso není téměř měkké.
- Přilijte kokosové mléko, limetkovou šťávu a hnědý cukr, důkladně promíchejte a ještě 3-4 minuty povařte.
Kuřecí na kari s kokosovým mlékem podávejte ozdobené koriandrem nebo bazalkou, v případě přání lze přidat též kešu oříšky.