Tento vynikající salát vás okouzlí intenzivní chutí kari a ananasu. Jemná textura hlávkového salátu a pečeného kuřete spolu s křupavými praženými mandlemi přináší jedinečný chuťový zážitek, který si budete chtít užívat znovu a znovu.
Co budete potřebovat
- 400 g kuřecích prsou
- 120 g konzervovaného ananasu včetně šťávy z konzervy
- 1 hlávkový salát
- 3 lžíce pražených nasekaných mandlí
- 200 ml rostlinného oleje
- 1 vejce
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička kari koření
- ¼ lžičky soli
Postup
- Konzervovaný ananas sceďte a šťávu si dejte stranou.
- Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky a ty přidejte do plastového sáčku.
- Přidejte sůl a 1 lžičku kari a koření do masa pořádně vetřete.
- Přidejte 5 lžic ananasové šťávy.
- Vytlačte ze sáčku všechen vzduch a uzavřete ho.
- Nechte kuře 20 minut marinovat a troubu mezitím předehřejte na 200 °C.
- Rozklepněte vejce do vysoké nádoby.
- Mixujte tyčovým mixérem pohybem nahoru a dolů, dokud vejce nezdvojnásobí svůj objem a nezpění.
- Opatrně přilévejte olej pomalým nepřetržitým proudem za stálého pohybu mixérem nahoru a dolů.
- Před přidáním veškerého oleje by měla směs emulgovat.
- Po dokončení přidejte 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžičku kari a 1/4 lžičky soli.
- Kuřecí kousky položte na plech a pečte při 200° asi 10 minut nebo dokud nebudou hotové (zkontrolujte, zda je největší kus propečený tak, že ho rozkrojíte na polovinu a uvidíte, zda je propečený).
- Před přidáním do salátu maso nechte vychladnout, aby listy salátu nezvadly.
- Nakrájejte hlávkový salát a položte ho na dno servírovací mísy.
- Ananas nakrájejte na malé kousky.
- Přidejte kuřecí maso a kousky ananasu doprostřed salátu.
- Navrch dejte pražené nasekané mandle.
- Salát pokapejte kari majonézou nebo ji podávejte bokem.
- Užijte si to!