Rychlé a živé jídlo, které se zařadí do vašeho jídelníčku a vy ho s oblibou budete připravovat pořád dokola. Podávejte s celozrnným chlebem, tortillou nebo rýží.
Ingredience
- 1 plod fenyklu, rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
- 3 pomeranče, oloupané a nasekané
- 1 malá červená cibule, nakrájená
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého kopru nebo 1 lžička sušeného
- 500 g vykostěných kuřecích prsou nebo stehen
- 1 lžička soli
- ½ čajové lžičky pepře
Postup
- Připravte si gril a postavte mřížku 10 cm od zdroje tepla.
- Fenykl, pomeranče, cibuli, 2 lžíce olivového oleje, kopr a polovinu soli a pepře smíchejte ve střední míse.
- Nechte marinovat, jednou nebo dvakrát promíchejte, zatímco grilujete kuře.
- Kuře potřete zbylou 1 lžící oleje a posypte zbývající ½ lžičkou soli a ¼ lžičkou pepře.
- Když je gril horký, položte kousky kuřete přímo na rošt a grilujte, dokud kuře neznědne, 3 – 5 minut z každé strany v případě prsou, o pět minut více v případě stehen.
- Ochutnejte salát a dokořeňte.
- Nakrájejte kousky kuřete a podávejte je na velké lžíci salátu nebo prostě vše jen promíchejte.
Inspirujte se také našimi recepty na saláty z červené řepy, které jsou lahodné a svěží.