Delikátní křupavé kuřecí maso doplněné jemnými zelenými fazolkami a smetanovou omáčkou ze žampionů a modrého sýra je neuvěřitelně plné chuti a vy si ho budete chtít připravovat znovu a znovu.
Co budete potřebovat
- 4 kuřecí stehna s kostí a s kůží
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mleté papriky
- 230 g čerstvých zelených fazolek, ořezaných
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 230 g nakrájených žampionů
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 1 šálek smetany ke šlehání
- ¾ šálku rozdrobeného modrého sýra
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Kuřecí maso rovnoměrně posypte 1/4 lžičky soli a pepře.
- Kuře vložte kůží dolů do velké pánve vhodné do trouby a dejte na sporák na středně vysoký plamen.
- Opékejte, dokud není kůže křupavá a zhnědlá, 10 až 12 minut.
- Otočte a opékejte do zhnědnutí, 2 až 3 minuty.
- Kuře přendejte na talíř.
- Pánev nevytírejte.
- Do pánve přidejte zelené fazolky a opékejte na středním plameni za občasného míchání, dokud se neopečnou do křupava, asi 3 minuty.
- Fazole přendejte na talíř s kuřecím masem.
- Přidejte do pánve olej a zahřejte ho na tředně vysokém plameni.
- Přidejte žampiony, tymián a zbývající 1/4 lžičky soli a pepře.
- Restujte za občasného míchání, dokud žampiony nezměknou a lehce nezhnědnou, asi 4 minuty.
- Přidejte smetanu a modrý sýr.
- Přiveďte k varu na středně vysokém ohni za občasného míchání.
- Odstraňte ze sporáku, přidejte zelené fazolky a rozprostřete je v omáčce do rovnoměrné vrstvy.
- Kuřecí maso položte na fazolky.
- Přeneste pánev do trouby a pečte, dokud fazolky nezměknou a kuře není propečené (teploměr vložený do nejtlustší části kuřete by měl zaznamenat 73 °C), asi 15 minut.
- Dobrou chuť!
Možná se vám budou hodit i naše recenze pánví Woll. Jedná se o luxusní set pánví pro různé účely, které jsou schopny dosáhnout opravdu skvělých výsledků. Mají ale také nějaké nedostatky? To se dozvíte v našem článku!