Cuketová sekaná se sýrem Feta a mletým drůbežím masem je jemná, lahodná a stane se oblíbeným pokrmem ve vaší rodině. Tato zdravá sekaná je tajně plná zeleniny, plná bílkovin s nízkým obsahem sacharidů. Je to ta správná volba, když ve svém jídelníčku chcete udělat nepatrné změny, které budou mít obrovský dopad na vaše zdraví, vitalitu a celkový životní styl.
Co budeme potřebovat
- 125 g strouhanky
- 60 ml mléka
- 1 kg mletého kuřecího masa (nebo krůtího)
- 2 vejce
- 2 lžičky cibulového prášku
- 2 lžičky granulovaného česneku
- lžička soli
- lžička pepře
- lžička oregana
- lžíce worcesterské omáčky
- 200 g rozdrobeného sýra feta
- 500 g nastrouhané cukety (zbavené vody)
- 200 ml marinara omáčky (nebo drcených rajčat v plechovce)
Postup
- Troubu si předehřejeme na 150 stupňů.
- Do velké mísy přidáme strouhanku a mléko.
- Mícháme, dokud se nevytvoří pasta.
- K pastě přidáme mleté maso, vejce, koření, worcesterskou omáčku, sýr feta, cuketu a 3/4 rajčatové omáčky.
- Rukama všechny ingredience promícháme, dokud nám nevznikne celistvá směs.
- Velký plech na pečení postříkáme sprejem na vaření.
- Cuketovou směs dáme na plech a vytvarujeme z ní bochník.
- Zbytkem rajčatové omáčky potřeme cuketovou sekanou.
- Pečeme 1 hodinu 15 minut.
- Upečenou sekanou poté necháme 5 minut odležet, nakrájíme na osm plátků a podáváme.
- Sekanou lze také skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici či v mrazáku.