Kuřecí soté s paprikou na turecký způsob

Kuřecí soté s paprikou na turecký způsob

Turecké soté z kuřecího masa je zdravé a jednoduché jídlo plné středomořské chuti. Vyrábí se restováním kuřecích kousků s cibulí, rajčaty, paprikou a různým kořením. Tento pokrm splňuje všechna očekávání pro ideální jídlo pro všední den. Restované kousky masa podávejte s jedním z těchto tří receptů na rýži.

Co budeme potřebovat

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 600 g kuřecího stehenního řízku (nebo prsou)
  • 1 střední cibule (nakrájená nahrubo)
  • 2 zelené papriky
  • 2 červené papričky
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 25 g turecké pálivé paprikové pasty
  • 1 lžička pul biber papriky (nebo klasické chilli)
  • 1 lžička cukru
  • 250 g rajčata (oloupaná a nahrubo nakrájená)
  • 200 ml vody
  • 15 g listové petrželové natě
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Zahřejte hrnec na střední teplotu.
  • Přidejte olivový olej a opékejte kuře
  • Jde o to, aby se kuře osmahlo, ne uvařilo.
  • Snižte teplotu na středně nízkou.
  • Smažte cibuli a papriku do změknutí, 8–10 minut, pravidelně míchejte a v případě potřeby přidejte další olej.
  • Přidejte rajčatový protlak, feferonkovou pastu, pul biber a cukr.
  • Smažte další minutu nebo dvě za stálého míchání.
  • Přidejte nakrájená rajčata, kuřecí maso (s případnou šťávou) a vodu.
  • Dobře promíchejte a přiveďte k varu, poté nechte vařit, dokud se kuře neprovaří, 10–15 minut.
  • Stáhněte teplotu a vmíchejte plocholistou petrželku.
  • Před podáváním nechte dalších 5 minut odležet.
Pánev plná kuřecích kousků s paprikou a kešu.
Zdroj: dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.