Jemné a lehké kuřecí maso je do špízů velmi vyhledávané. Doplňte ho žampiony, červenou paprikou a cuketou. Chutná a na pohled pestrá pochoutka bude na světě!
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 2 červené papriky
- 125 gramů žampionů
- 1 střední cuketa
- 1 červená cibule
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citrónu
- 2 PL olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- 1 PL čerstvě nasekané petrželky
Postup
- Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na kousky.
- Umytou papriku, cuketu, cibuli a žampiony nakrájejte na plátky.
- Všechny nakrájené ingredience vložte do hlubší misky.
- V jiné menší misce smíchejte citrónovou kůru, citrónovou šťávu, olej a prolisovaný česnek.
- Následně touto směsí polijte maso se zeleninou, promíchejte a nechte alespoň hodinu marinovat při pokojové teplotě. Je možné nechat též odležet přes noc v lednici.
- Poté kousky masa, papriky, cibule, žampionů a cukety střídavě napíchejte na špejle nebo špízové jehly.
- Posypte solí a čerstvě mletým pepřem.
- Grilujte na střední teplotu asi 12-15 minut, tak aby se maso propeklo i zevnitř.
- Během grilování špízy často otáčejte a několikrát potřete olivovým olejem, aby maso zůstalo šťavnaté.
- Servírujte posypané čerstvou petrželkou.
Z namletého masa se dá připravit mnoho chutných a zajímavých pokrmů. Inspirujte se našimi recepty s mletým masem!