Kuřecí stehna na červeném zelí s česnekovými máslovými fazolemi

Kuřecí stehna na červeném zelí s česnekovými máslovými fazolemi

Úžasný zimní pokrm z jedné pánve, který vás skvěle zasytí i zahřeje. Kombinace pečených kuřecích stehen, sladkého červeného zelí a šťouchaným máslových fazolí s česnekem je naprosto neodolatelná!

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí stehna
  • slunečnicový olej
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • polovina velké hlávky červeného zelí
  • 1 červená cibule
  • 1 hruška
  • ½ tyčinky skořice
  • ½ lžičky jalovcových bobulí
  • 1 badyán
  • 1 lžička nového koření
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 60 ml červeného vína
  • 4 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 plechovka máslových fazolí
  • sůl a pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C.
  • Kuřecí stehna potřete trochou oleje a dobře je ochuťte solí a pepřem.
  • Dejte do trouby na pekáč péct na 20 minut.
  • Mezitím kostku vývaru smíchejte s 250 ml vroucí vody.
  • Míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Zelí rozpulte a řezem ve tvaru V odstraňte tuhý středový kořen.
  • Polovinu zelí nakrájejte nadrobno.
  • Oloupejte a nakrájejte cibuli.
  • Hrušku i se slupkou nastrouhejte.
  • Cibuli s nastrouhanou hruškou smíchejte ve velké pánvi vhodné do trouby se zelím, skořicí, jalovcem, badyánem, novým kořením, cukrem, vínem a vývarem.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Kuřecí stehna vyndejte z trouby a vložte do směsi z červeného zelí.
  • Zakryjte pánev poklicí nebo těsně přiléhající vrstvou alobalu.
  • Snižte teplotu trouby na 190 °C a pečte 40 minut.
  • Zatímco se maso peče, oloupejte stroužky česneku, vložte je do hrnce s bobkovým listem a jen trochu podlijte vodou.
  • Mírně duste 20 minut, dokud česnek úplně nezměkne.
  • Máslové fazole sceďte a propláchněte.
  • Přidejte je do hrnce s česnekem a vařte za mírného míchání, dokud se úplně nezahřejí, asi 5 minut.
  • Slijte přebytečnou vodu, odstraňte bobkový list a vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkejte česnek a fazole na hrubou kaši.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Vyndejte pokrm z trouby a dochuťte zelí podle svých představ.
  • Kuřecí stehna podávejte na spoustě zelí s rozmačkanými fazolemi jako přílohou.
Pečená kuřecí stehna se sladkým červeným zelím v pekáči.
www.riverford.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.