Kuřecí stehna s máslem a naan chlebem

Kuřecí stehna s máslem a naan chlebem

Tento recept na butter chicken je jedno z nejjednodušších indických kari jídel na přípravu. Máslová kuřecí omáčka je tak dobrá, že ji budete chtít jíst každý den!

Co budeme potřebovat

Na maso

  1. 75 ml řeckého jogurtu
  2. 2 stroužky česneku
  3. 3 cm čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
  4. 2 lžičky mletého kmínu
  5. 2 lžičky mletého koriandru
  6. Koření garam masala (podle chuti)
  7. špetka chilli
  8. 600 g kuřecích stehen (nakrájených na kostičky)
  9. Lžíce oleje
  10. 20 g másla
  11. Cibuli
  12. 410 g drcených rajčat
  13. 150 ml kuřecího vývaru
  14. 100 ml smetany ne šlehání

Na naan

  1. 4 g droždí v prášku
  2. 125 ml teplé vody
  3. 15 g bílého cukru
  4. 30 ml plnotučného mléka
  5. Vejce
  6. 2 lžičky soli
  7. 270 g hladké mouky
  8. 30 g ghí

Postup

  1. V míse si smícháme jogurt, česnek, zázvor, kmín, koriandr, garam masala a chilli prášek
  2. Misku přikryjeme a umístíme jí na 2 hodiny do lednice
  3. Mezitím si připravíme naan chléb
  4. Na kvásek si smícháme droždí s teplou vodou a cukrem v menší misce
  5. Tu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 10 minut odpočívat na teplém místě
  6. Ušleháme si vejce s mlékem
  7. Mouku si samostatně prosejeme do samostatné mísy a přidáme sůl
  8. Přidáme mokré ingredience a v mouce uděláme důlek
  9. Do toho posléze vlijeme hotový kvásek a přidáme vyšlehané vejce s mlékem
  10. Těsto začneme zpracovávat a hníst
  11. Když je těsto z větší části zpracované, vytvoříme z něj kouli a mísu přikryjeme utěrkou
  12. Mísu s těstem tak o uložíme na teplé místo a necháme ho 1-1,5 hodiny kynout
  13. Poté vykynuté těsto položíme na pomoučenou pracovní plochu a znovu ho prohněteme
  14. Propracované těsto rozdělíme na 6 přibližně stejných kusů
  15. Ty poté tvarujeme do kuličky, lehce je pomoučíme, přikryjeme utěrkou a znovu necháme 15 minut kynout
  16. Poté kuličky na lehce pomoučené ploše vyválíme do tenkých placiček
  17. Na pánvi si rozehřejeme tenkou vrstvu oleje na vysokou teplotu
  18. Jednotlivé placky naanu začneme vkládat a smažit na pánvi
  19. Placku otáčíme až v momentě když spodní strana začne zlátnout
  20. Z každé strany placku opékáme asi 1 minutu
  21. Když se marináda připravená v hrnci si zahřejeme olej a rozpustíme máslo
  22. Přidáme cibuli a za občasného míchání jí vaříme, dokud nezesklovatí
  23. Přidáme kuřecí směs a vaříme přibližně 5 minut, dokud nezačne směs měnit barvu
  24. Vmícháme rajčatový protlak a vývar
  25. Hrnec přikryjeme a směs přivedeme k varu
  26. Když se směs začne vařit, teplotu snížíme na minimum a za občasného mícháme vaříme dalších 10 minut nebo dokud kuře zcela nezměkne a směs nezhoustne
  27. Vmícháme smetanu a vaříme dalších 5 minut, dokud se směs neprohřeje a nespojí
  28. Hotové kuře s máslem podáváme ještě teplé s čerstvým naan chlebem a lístky koriandru
Krémový indický tradiční pokrm s kuřecími stehny a naan chlebem.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.