Máslová česneková rýže je hvězdou tohoto receptu. Společně se šťavnatými kuřecími stehny to dohromady zanechá výtečnou a nezapomenutelnou chuť na vašich chuťových pohárcích. Jen do toho!
Ingredience
- 5 kousků kuřecích stehen
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, lisované
- 2 lžíce másla
- 270 g nevařené bílé rýže
- 375 ml kuřecího vývaru
- 315 ml horké vody
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- olej
- jemně nasekaná čerstvá petržel
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Do pekáče nasypte cibuli, česnek a do středu vložte máslo.
- Vložte do trouby a pečte 15 minut. Průběžně kontrolujte a míchejte, když budou některé kousky cibule již hnědé.
- Mezitím ve vedlejší misce smíchejte mletou papriku, sušený tymián, česnekové koření, sůl, pepř.
- Směsí posypejte kuřecí kousky, ze všech stran jej obalte.
- Vyjměte pekáč z trouby, přisypejte rýži a promíchejte.
- Kuře umístěte na rýži a poté přilijte kuřecí vývar i vodu.
- Pekáč zakryjte alobalem, vložte do trouby a pečte 30 minut.
- Po uplynutí doby odstraňte alobal, kuře potřete olejem a pečte dalších 20 minut, dokud se tekutina nevstřebá.
- Když je kuře upečené a rýže hotová, vyjměte pekáč z trouby. Nechte na pár minut odpočinout.
- Podávejte ozdobené s petrželkou. Dobrou chuť!