Kuřecí stehna s žampionovou omáčkou a rýží

Kuřecí stehna s žampionovou omáčkou a rýží

Není nad chutná jídla z jedné nádoby! A přesně takový je i tento recept. Připravte si kuřecí stehna s krémovou omáčkou ze žampionů a rýží a ušpiňte pouze jednu pánev!

Co budete potřebovat

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 6-8 kuřecích stehen s kostí a kůží
  • 6-8 středních žampionů nakrájených na plátky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 5-6 stroužků česneku, lisovaného
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku smetany ke šlehání
  • 1 šálek dlouhozrnné bílé rýže

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Ve velké pánvi vhodné do trouby s poklicí rozehřejte olivový olej na středním plameni na sporáku.
  • Kuřecí stehna osolte, opepřete a přidejte do pánve.
  • Opékejte kuře asi 4-5 minut z každé strany.
  • Vyjměte kuře z pánve a vypusťte přebytečný tuk, ponechte lžičku nebo dvě v pánvi.
  • Do pánve přidejte žampiony, cibuli a česnek a restujte za stálého míchání 4–5 minut, nebo dokud nezměknou.
  • Přidejte petržel, tymián, sůl a pepř a promíchejte.
  • Přidejte kuřecí vývar, smetanu a rýži a promíchejte.
  • Tekutinu přiveďte k varu.
  • Položte kuře na rýži a přikryjte pánev.
  • Pánev vložte do předehřáté trouby a pečte 35 minut.
  • Sundejte poklici a pokračujte v pečení dalších 10 minut, nebo dokud rýže nezměkne.
  • Nechte si chutnat!
Kuřecí stehna s krémovou omáčkou ze žampionů a rýží a naběračkou.
www.bake-eat-repeat.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.