Není nad snadné pokrmy z jedné pánve, na jejichž přípravu neušpiníte hromadu nádobí. A přesně takový je i tento recept na pečená kuřecí horní stehna s bílým zelím a citrony. Užijte si ho!
Co budete potřebovat
- 6 kuřecích horních stehen (s kostí a s kůží)
- 2 šálky nakrájeného bílého zelí
- 1 velká nakrájená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky mořské soli
- 1,5 lžičky mletého černého pepře
- 3 lžičky česnekového prášku
- 3 lžičky provensálských bylinek nebo tymiánu
- 0,25 šálku kuřecího vývaru
- 2 nakrájené citrony
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Zatímco se trouba předehřívá, připravte si zeleninu.
- Cibuli nakrájejte na půlměsíčky.
- Zelí nakrájejte na co nejtenčí kousky.
- Citron nakrájejte na kolečka.
- Semínka vyhoďte.
- Kuřecí stehna bohatě posypte solí, pepřem, česnekovým práškem a provensálskými bylinkami nebo sušeným tymiánem z obou stran.
- Na sporáku rozehřejte pánev vhodnou do trouby se 2 lžícemi olivového oleje.
- Kuřecí stehna opékejte na středně vysoké teplotě 2–3 minuty z každé strany.
- Jakmile je maso opečené, přendejte ho na talíř.
- Do pánve přidejte zelí a cibuli a 1/4 šálku kuřecího vývaru.
- Vložte maso zpět do pánve a přidejte několik plátků citronu.
- Přeneste pánev do předehřáté trouby a pečte (odkryté) 20-30 minut, nebo dokud není maso zcela upečené.
- Pomocí teploměru na maso zkontrolujte vnitřní teplotu kuřete.
- Vařené kuřecí musí mít v nejtlustší části masa alespoň 73 °C.
- Pro podávání přidejte nasekanou petrželku!
Užijte si i naše recepty na jídlo z jednoho hrnce 5x jinak! Vychutnejte si například vepřové s rýží, těstoviny s cuketou a žampiony nebo zelnou polévku.