Kuřecí stehna v medovo-hořčičné omáčce

Kuřecí stehna v medovo-hořčičné omáčce

Luxusní křupavá kuřecí stehna ochucená kurkumou v pikantní medovo-hořčičné omáčce jsou vychucená k naprosté dokonalosti a vy si je zamilujete. Přitom se jedná o neuvěřitelně snadný recept. To prostě musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 6 – 8 kuřecích stehen, s kostí a s kůží
  • olej na smažení
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička mleté ​​kurkumy
  • 1 čajová lžička sušené hořčice
  • sůl a pepř

Na medovo-hořčičnou omáčku:

  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce kuřecího vývaru
  • sůl a pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Osušte kuřecí stehna.
  3. Smíchejte olivový olej, kurkumu, sušenou hořčici, sůl a pepř a dobře zapracujte do kuřecích stehen tak, aby byla směsí zcela pokryta.
  4. Suroviny na medovo-hořčičnou omáčku prošlehejte a dejte stranou.
  5. Na sporáku rozehřejte velkou pánev vhodnou do trouby.
  6. Po zahřátí přidejte olej tak, aby sotva pokryl povrch.
  7. Když se třpytí, přidejte kuřecí stehna kůží dolů.
  8. Opékejte 3–4 minuty dozlatova, poté otočte a opékejte z druhé strany asi 3 minuty.
  9. Přebytečný olej slijte a vše zalijte medovo-hořčičnou omáčkou.
  10. Vložte pánev do trouby a pečte 30 minut nebo dokud teploměr vložený do masa neukáže vnitřní teplotu 80 °C.
  11. Vyjměte z trouby a podávejte.
Křupavá kuřecí stehna ochucená kurkumou v pikantní omáčce, obložená listovou zeleninou a servírovaná na talíři.
www.flavourandsavour.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.