Luxusní křupavá kuřecí stehna ochucená kurkumou v pikantní medovo-hořčičné omáčce jsou vychucená k naprosté dokonalosti a vy si je zamilujete. Přitom se jedná o neuvěřitelně snadný recept. To prostě musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 6 – 8 kuřecích stehen, s kostí a s kůží
- olej na smažení
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička sušené hořčice
- sůl a pepř
Na medovo-hořčičnou omáčku:
- 3 lžíce hrubozrnné hořčice
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce kuřecího vývaru
- sůl a pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Osušte kuřecí stehna.
- Smíchejte olivový olej, kurkumu, sušenou hořčici, sůl a pepř a dobře zapracujte do kuřecích stehen tak, aby byla směsí zcela pokryta.
- Suroviny na medovo-hořčičnou omáčku prošlehejte a dejte stranou.
- Na sporáku rozehřejte velkou pánev vhodnou do trouby.
- Po zahřátí přidejte olej tak, aby sotva pokryl povrch.
- Když se třpytí, přidejte kuřecí stehna kůží dolů.
- Opékejte 3–4 minuty dozlatova, poté otočte a opékejte z druhé strany asi 3 minuty.
- Přebytečný olej slijte a vše zalijte medovo-hořčičnou omáčkou.
- Vložte pánev do trouby a pečte 30 minut nebo dokud teploměr vložený do masa neukáže vnitřní teplotu 80 °C.
- Vyjměte z trouby a podávejte.