Rychlé, za 20 minut hotové tacos s grilovaným kuřecím masem a navíc přelité krémovou koriandrovou omáčkou je ideální pro rodinné večeře.
Ingredience na masovou směs
- 8 ks tacos shells placek
- 500g kuřecího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 PL limetkové šťávy
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL mletého chilli
- 1/2 ČL mleté papriky
- 1/2 ČL mletého česneku
- 1/2 ČL soli nebo podle chuti
- 1/4 ČL mletého pepře
Ingredience na cibulovo-rajčatovou směs
- 1/2 šálku jemně nakrájené cibule
- 1/2 šálku jemně nakrájeného rajčete
- 1/4 šálku jemně nasekaného koriandru
- 1 jemně nasekané jalapeno
- 1 ČL limetkové šťávy
- špetka soli nebo pepře dle chuti
Ingredience na koriandrový přeliv
- 1/4 šálku majonézy nebo zakysané smetany
- 1/4 šálku řeckého jogurtu
- 1 PL limetkové šťávy
- 2 PL mletého koriandru
- špetku soli a pepře.
Postup
- V míse marinujte kuřecí maso s česnekem, lžící olivového oleje, limetkovou šťávou, kořením.
- Na velké pánvi na olivovém oleji osmažte z obou stran kuřecí maso, poté dejte stranou nejméně na 5 minut.
- Maso poté nakrájejte na malé kousky.
- V malé misce smíchejte nakrájené rajčata, jalapeno, cibuli, koriandr a limetkovou šťávu.
- V další misce smíchejte ingredience na přeliv z koriandru.
- Dle návodu na obalu připravte tacos placky.
- Každou placku naplňte masem, několika lžícemi cibulovo-rajčatové směsi a polijte koriandrovým přelivem dle chuti.