Kuřecí tikka masala s rýží

Kuřecí tikka masala s rýží
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Tikka masala zvládne uvařit doma opravdu každý. Stačí na to jediná hluboká pánev a pár nezbytných ingrediencí.

Ingredience (marináda)

  • 800g kuřecích kousků
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1,5 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 2 čajové lžičky garam masala
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička chilli prášku
  • 1 čajová lžička soli

Ingredience na omáčku

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1,5 čajové lžičky garam masala
  • 1,5 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 400g rajčatového protlaku
  • 1 čajová lžička chilli prášku
  • 1 čajová lžička soli
  • 150ml smetany
  • 1 čajová lžička třtinového cukru
  • v případě potřeby 1/4 hrnku vody
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  • V misce smíchejte kuřecí kousky se všemi ingrediencemi potřebnými na kuřecí marinádu.
  • Nechte marinovat nejlépe hodinu v lednici. Minimálně však na 10 minut.
  • Ve velké pánvi/hrnci zahřejte olej, na kterém osmažte marinované kuřecí kousky. Restujte do zlatova asi 3 minuty z každé strany. Poté maso odložte stranou.
  • Na stejné pánvi rozpusťte máslo a osmažte cibulku. Přidejte česnek, zázvor a restujte asi 1 minutu.
  • Poté přidejte garam masala, kmín, kurkumu, koriandr a za občasného míchání restujte asi 20 sekund.
  • Do pánve přilijte rajčatový protlak, chilli prášek a sůl. Nechte dusit asi 10-15 minut, občas promíchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Smetanu si smíchejte s cukrem a přilijte do omáčky. Také přidejte zpět kuře i se šťávami a duste dalších 8-10 minut, dokud omáčka nebublá a kuře se nevaří.
  • Pokud je omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody na zředění.
  • Uvařte si rýži podle pokynů na obalu a podávejte s omáčkou, posypané čerstvým koriandrem.
Kousky masa s omáčkou na indický způsob.
Zdroj: cafedelites.com

Zbylo vám vepřové maso? Výborně. Použijte ho do některého z receptů na vepřové rizoto.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.