Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg kostí z kuřete
- 1 stehno
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- sůl
- 3 kuličky černého pepře
- 3 lžíce najemno nasekané petrželové natě
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 vejce,10-15 dkg hrubé mouky
Postup receptu
- Kosti se stehnem vložíme do 2 1/2 l stsudené vody,osolíme a přivedeme k varu
- Přidáme cibuli a koření,vaříme 1 1/2 hodiny,zeleninu nakrájíme na kostky ,přidáme do polévky a vaříme dašlích 30 minut
- Mezitím si připravíme drobení do polévky
- Do misky rozklepneme celé vejce,osolíme a přisypeme hrubou mouku
- Uhněteme tuhé těsto a nastrouháme ho na struhadle ( strana s většími kapičkami )
- Hotovou zeleninu vyndáme a vývar přecedíme
- Přivedeme opět k varu,zeleninu vložíme zpět a nasypeme nastrouhané těsto
- Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 5 minut