Kuřecí vývar s bílými fazolemi a chilli

Kuřecí vývar s bílými fazolemi a chilli

Zdravý, rychlý jednoduchý … co více o tomto receptu na polévku se slepičím masem dodat. Vyzkoušejte jí a uvidíte sami, že neodoláte a během pár minut bude hrnec od polévky prázdný.

Co budeme potřebovat

  1. 750 g kuřecích prsou (nekrájený na kostičky)
  2. Špetka soli
  3. Špetka pepře
  4. 2 lžíce olivového oleje
  5. Cibule (nakrájená na kostičky)
  6. Paprička jalapeno
  7. 4 stroužky česneku (nasekaný)
  8. 2 lžičky oregana
  9. Lžička mletého kmínu
  10. 2 plechovky bílých fazolí (okapaných)
  11. 500 ml kuřecího vývaru
  12. 200 g čedaru (strouhaného)

Postup

  1. Kuře osolíme a opepříme
  2. Ve velkém hrnci si na střední teplotu rozehřejeme 1 lžíci oleje
  3. Přidáme kuře a začneme ho restovat, dokud není zlatavé a dáme ho stranou
  4.  Ve stejném hrnci poté zahřejeme zbývající olej a do měkka restujeme cibuli
  5. Přidáme nakrájenou jalapeno, česnek, oregano a kmín
  6. Vše vaříme a mícháme další 2 minuty, poté sundáme z tepla
  7. Přidáme 250 ml vývaru a 1 plechovku celých fazolí
  8. Vedle v misce si rozmixujeme 1 plechovku fazolí s 250 ml vývaru
  9. Fazolovou směs vmícháme do fazolové polévky na plotně
  10. Polévku vaříme na nízkou teplotu asi 40 minut
  11. Nakonec přisypeme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí
Tradiční kuřecí vývar se zeleninou a bílými fazolemi.
Zdroj: feastingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.