Zdravý, rychlý jednoduchý … co více o tomto receptu na polévku se slepičím masem dodat. Vyzkoušejte jí a uvidíte sami, že neodoláte a během pár minut bude hrnec od polévky prázdný.
Co budeme potřebovat
- 750 g kuřecích prsou (nekrájený na kostičky)
- Špetka soli
- Špetka pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- Cibule (nakrájená na kostičky)
- Paprička jalapeno
- 4 stroužky česneku (nasekaný)
- 2 lžičky oregana
- Lžička mletého kmínu
- 2 plechovky bílých fazolí (okapaných)
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 g čedaru (strouhaného)
Postup
- Kuře osolíme a opepříme
- Ve velkém hrnci si na střední teplotu rozehřejeme 1 lžíci oleje
- Přidáme kuře a začneme ho restovat, dokud není zlatavé a dáme ho stranou
- Ve stejném hrnci poté zahřejeme zbývající olej a do měkka restujeme cibuli
- Přidáme nakrájenou jalapeno, česnek, oregano a kmín
- Vše vaříme a mícháme další 2 minuty, poté sundáme z tepla
- Přidáme 250 ml vývaru a 1 plechovku celých fazolí
- Vedle v misce si rozmixujeme 1 plechovku fazolí s 250 ml vývaru
- Fazolovou směs vmícháme do fazolové polévky na plotně
- Polévku vaříme na nízkou teplotu asi 40 minut
- Nakonec přisypeme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí